Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 7 травня

Вівторок, 07 травня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок,  7 травня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за вівторок, 7 травня.

Про те, що на Харківщині загинув старший солдат Андрій Козирак з Луцького району та 19-річний солдат Максим Відринський з Луцька

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок,  7 травня 

У Харківській області загинув старший солдат Андрій Козирак з міста Ківерці Луцького району та 19-річний солдат-контрактник з Луцька Максим Відринський.

Про те, що біля Луцька збили людину 

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок,  7 травня 

Учора вночі поблизу Луцька збили людину.

Про те, що бійці волинської «сотки» розповіли про бої на Донеччині

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок,  7 травня 

Протягом двох тижнів боїв на Авдіївському напрямку на Донеччині бійці 100 окремої механізованої бригади ліквідували 963 російських військових, ще 1705 окупантів — поранені.

Головні новини Волині:

  • У Ковельському районі 6 травня, близько 4 години ранку трапилась моторошна трагедія. Як повідомили у поліції, до жителів одного з сіл проник 27-річний місцевий мешканець та розпочав конфлікт з власником оселі. Все переросло у бійку, під час якої непроханий гість завдав кілька ударів ножем 57-річному волинянину. Той помер до приїзду швидкої, яку викликала його дружина. Нападника затримала поліція. За скоєне йому світить до 15 років позбавлення волі.
  • У Ківерцівській громаді на Волині на місці пожежі знайшли тіло чоловіка. Як повідомили рятувальники, 7 травня о 01:39 ночі на лінію 101 надійшло повідомлення про пожежу в літній кухні в селі Сокиричі. Під час гасіння вогню, було виявлено тіло власника 1978 року народження. Ймовірна причина пожежі необережність під час куріння власника.
  • 6 травня пізно ввечері у Рованцях водій авто наїхав на велосипедиста. 38-річний чоловік отримав травми, його ушпиталили. Керманич з місця події втік однак поліцейським таки вдалося його розшукати. Виявилося, що він був у стані сп’яніння. А 5 травня, близько опівночі, у селі Городище, що на Ківерцівщині, автомобіль Peugeot збив 38-річного місцевого мешканця. Виявилося, що за кермом автівки була 16-річна дівчина, яка ще й втекла з місця ДТП та за декілька кілометрів не впоралася з керуванням й злетіла в кювет. Вона теж була напідпитку. За обома фактами слідчі розпочали кримінальні провадження. Триває досудове розслідування.
  • На Волині в автівці 38-річного чоловіка, яку зупинили для перевірки, виявили автомат, набої до нього та дві гранати із запалами до них. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Камінь-Каширського районного відділу поліції. Відомо, що сталося це біля села Нуйно. На місці події працювала слідчо-оперативна група. Зазначають, що чоловік добровільно видав автомат АК-74, а поліцейські вилучили 121 одиницю набоїв до нього.

Про головні новини країни:

 

  • Російські терористичні війська продовжують руйнувати мирні українські міста й села, і вбивати українців. Так вранці, 7 травня, окупанти обстріляли з артилерії Нікополь Дніпропетровської області, на місто також було спрямовано дрон-камікадзе, у результаті атаки ворога - було поранено жінку. Також російські війська завдали двох авіаційних ударів по Комишувасі на Запоріжжі, внаслідок чого поранено чоловіка. Окрім того, двоє дорослих і дитина дістали поранення у результаті російських ударів КАБАми по житлових будинках у селищі Борова на Харківщині. Це сталося увечері 6 травня.
  • Контррозвідка та слідчі СБУ зірвали плани фсб із ліквідації Президента України та інших представників вищого військово-політичного керівництва держави. Реалізувати плани мала агентурна мережа, яку завчасно викрила Служба безпеки України за сприяння керівництва Управління державної охорони. До складу мережі, діяльність якої фсб курувала з москви, входили двоє полковників УДО, які «зливали» секретну інформацію рф. Так, ворог активно розробляв плани із ліквідації Президента Володимира Зеленського. Одним із завдань агентурної мережі фсб був пошук виконавців серед військових, наближених до охорони Президента, котрі б могли взяти Главу держави в заручники, а згодом його вбити. Окрім Володимира Зеленського ворог планував ліквідувати Голову СБУ Василя Малюка, очільника ГУР Кирила Буданова та інших високопосадовців. Підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Фігурантам загрожує довічне позбавлення волі.
  • Тіла українських чоловіків продовжують знаходити у Тисі. Впродовж дня 6 травня на Закарпатті неподалік від кордону з Румунією з річки Тиса дістали тіла трьох потопельників. За інформацією Держприкордонслужби, спершу про страшну знахідку у воді прикордонників відділу "Яблунівка" Мукачівського загону повідомив місцевий рибалка. По прибуттю на вказане місце наряд зафіксував перебування у річці тіла людини без ознак життя. Також викликали співробітників Нацполіції та ДСНС. Тіло дістали з води. Загиблим виявився 28-річний житель Івано-Франківщини. Пізніше цього ж дня нижче за течією від кордону було виявлено ще два тіла чоловіків. Один із них 20-річний житель Сумщини, особу іншого поки не встановлено.

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок,  7 травня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів