Поділитись:

У Ковелі шукають місце для захоронення тваринних решток з ветсанзаводу

Середа, 12 квітня 2017, 11:17
У Ковелі шукають місце для захоронення тваринних решток з ветсанзаводу

Депутати Ковельської міської ради шукають земельну ділянку, на якій можна було б захоронити сировину з ДП "Укрветсанзавод".

Про це йшлося під час позачергової 23 сесії міської ради, – повідомляє "Про Ковель".

Після того, як філії ДП "Укрветсанзавод" не захотіли забирати з Ковельського підприємства відходи тваринного походження, яких там накопичилося біля 3 тисяч тонн, а також після невдалої спроби регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом голови Волинської ОДА Володимира Гунчика закопати трупні рештки неподалік села Старі Кошари Ковельського району, місцеві депутати взялися шукати підходящу земельну ділянку вже на території міста. З цією метою вони вирішили ще й звернутися за допомогою до територіальних громад області та виробників агропромислової продукції Волині. Адже обласна виконавча влада й надалі продовжує наполягати на тому, що екологічне лихо, яке спричинило державне підприємство, – проблема лише місцевого значення.

На сесії були присутні представники Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, Держаної екологічної інспекції в області, керівники району, очільники Люблинецької ОТГ та Білинської сільської ради, а також громадськість міста. Не з′явився лише представник Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, до роботи якого у громади міста накопичилося чимало запитань, адже саме фахівці цього управління рекомендували для використання на вибір під захоронення відходів із ветсанзаводу аж 7 земельних ділянок у Ковельському районі. До слова, керівники сільських громад, землі яких увійшли до того списку, стверджували, що вони про дії Держгеокадастру дізналися в останню мить.

Голова Ковельської РДА Віктор Козак висловив готовність співпрацювати з громадою міста, однак лише в тому випадку, якщо вирішення проблеми гарантуватиме повну безпеку селянам. З його слів, керівництво району розглядало військовий полігон неподалік Повурська як варіант ділянки під захоронення сировини. Однак військові не дозволили її використовувати не за призначенням.

Начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук намагався переконати представників сільських громад не перешкоджати вивозити на вже визначені земельні ділянки відходи ветсанзаводу, оскільки, з його слів, вони не несуть загрози навколишньому середовищу, а навпаки можуть стати гарним органічним добривом.

Наприкінці сесії громада поставила владі ультиматум: якщо до Паски нею не буде виділено земельну ділянку під захоронення накопиченої сировини тваринного походження, вони перекриють на добу міжнародну трасу Київ-Варшава.

У Ковелі шукають місце для захоронення тваринних решток з ветсанзаводу

У Ковелі шукають місце для захоронення тваринних решток з ветсанзаводу

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 червня 2023
02 червня 2023
01 квітня 2023
17 червня 2022
09 червня 2022
28 березня 2022
07 жовтня 2021
20 вересня 2021
14 вересня 2021
07 вересня 2021