Поділитись:

Tesla – у п'ятірці найдорожчих світових автовиробників

Середа, 12 квітня 2017, 19:34
 Tesla – у п'ятірці найдорожчих світових автовиробників

Tesla увійшла в ТОП-5 найдорожчих автовиробників світу, обігнавши Honda, GM і Ford.

Про це у Facebook повідомив співзасновник і голова ради Center for Economic Integration and Sustainable Development Роман Комиза.

"Tesla продовжує своє стрімке зростання і вже обійшла не тільки всі американські компанії-автовиробники, але переключилася на інші гіганти світового автопрому. І ось сьогодні був подоланий черговий "психологічний" рубіж: вона обійшла японську компанію Honda і тепер займає п'яте місце в загальносвітовому рейтингу найбільших автовиробників за обсягом ринкової капіталізації", – повідомив він і опублікував дані за 11 квітня:

  • Toyota Motor Corp – $ 174,44 млрд (19,28 трлн JPY)
  • Daimler AG – $ 75,93 млрд (71,52 млрд EUR)
  • Volkswagen AG – $ 72,51 млрд (68,30 млрд EUR)
  • BMW AG – $ 57,04 млрд (53,73 млрд EUR)
  • Tesla Inc – $ 52,54 млрд
  • Honda Motor Co Ltd – $ 52,1 млрд (5,76 трлн JPY)
  • General Motors Company – $ 51,28 млрд
  • Ford Motor Company – $ 44,88 млрд

З його слів, з такими темпами є дуже висока ймовірність того, що вже в найближчі тижні Tesla може змістити і BMW, ставши світовим автовиробником № 4.

Однак Роман Комиза зауважує, що Tesla поки значно відстає від усіх перерахованих компаній як за кількістю продаваних автомобілів, так і за виручкою від операційної діяльності.

"Чи розуміють це інвестори? Звичайно розуміють. Ключове питання, яке визначає їх поведінку, – це потенціал росту компанії. Далі працюють ті маркери, які підтверджують або спростовують гіпотези про потенціал зростання, з урахуванням особливостей кожного окремого інвестора, який бере таке рішення", – зазначив він.

Також одним з тригерів спостережуваної поведінки ринку є успішна PR-кампанія Ілона Маска, пов'язана з передзамовлення на Tesla Model 3, яка буде коштувати всього $ 35 тис, – пише Роман Комиза.

 Tesla – у п'ятірці найдорожчих світових автовиробників

"Безумовно, Tesla Model 3 і ті очікування, які інвестори пов'язують з її виходом на споживчий ринок до кінця 2017 року, зараз є чи не головними факторами зростання компанії. Але в той же час не варто забувати і про інші важливі події, які, можливо, не настільки відомі широкому загалу, але також відіграють істотну роль в підвищеному попиті на акції Tesla. Серед таких подій можна назвати такі: запуск заводу Gigafactory; поглинання SolarCity; прискорене зростання продажів електромобілів Tesla на китайському ринку; кілька гучних контрактів, пов'язаних з електрифікацією віддалених територій; інвестиційне партнерство з Panasonic тощо", – зазначив він.

"Для мене немає нічого дивного в тому, що Tesla зараз так наполегливо йде вгору. Але, знову ж таки, ні один тренд не можна розглядати прямолінійно і безвідносно до того, які кроки робить менеджмент компанії, як при цьому розвивається світова економіка (і, передусім, її глобальні тренди) і яка рефлексія її основних конкурентів. Поки Tesla все робить правильно і за її стратегією дуже цікаво спостерігати. А там подивимося", – додав він.

Надрукувати
мітки:
коментарів