Поділитись:

Диво в окопі – як загиблий воїн врятував живого побратима: розповідь волинського капелана

Понеділок, 06 травня 2024, 14:36
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Містичну історію порятунку побратима його загиблим товаришем розповів капелан, клірик Волинської єпархії ПЦУ Дмитро Каленюк

Отець Дмитро має багатий досвід служіння у найгарячіших місцях фронту, де трапляються різні історії – часом навіть дивовижні.

«У мене є побратим Василь з позивним «Тихий». У нього загинув друг, я тоді приїхав помолитися, поговорити, бо знаю, як важко бійцям у такі дні. Отут друг був поруч, це його спальник, ще вчора разом на позиції були, і – все порожнє стало... Приїхав, питаю Тихого, як Сергій загинув? Відповідає: «Був приліт по окопу, друг загинув миттєво, не мучився, але був момент, просто містичний: він мене... врятував», – розповів капелан.

Диво в окопі – як загиблий воїн врятував живого побратима: розповідь волинського капелана 

«Як же врятував», – перепитав священик. 

«Серьожа уже загинув, а обстріл потужний продовжується – ні підвестися, ні голову підняти. Я заліз в «нору», це таке заглиблення в окопі, ти там, як ембріон лежиш. І раптом я почув, як Сергій мене кличе: «Васька, Васька». А він же мертвий уже, холодний, за декілька метрів від мене лежить! Але я думаю – продовжує Василь – що всяке може бути на війні... І я повзу до Сергія. І тут – повертаю голову назад і в цю мить – прильот точно в те місце, де я щойно був, у саму «нору», – передав розповідь побратима волинський капелан. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів