Поділитись:

Їхали з Рівненщини в Луцьк: жінка народила хлопчика в авто

Середа, 01 травня 2024, 16:24
Їхали з Рівненщини в Луцьк: жінка народила хлопчика в авто

На Рівненщині жінка народила дитину в автомобілі. Чоловік її віз із Дубенського району в пологовий будинок Луцька, де вагітна перебувала на обліку. Через часті перейми подружжю довелося викликати бригаду екстреної меддопомоги та чекати на швидку в селі Боремель. До приїзду лікарів жінка народила хлопчика. 

Про цей випадок повідомили 30 квітня у Facebook Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги, – пише Суспільне.

Старша лікарка зміни єдиної диспетчерської служби Любов Волинець, яка координувала роботу виїзної бригади, розповіла Суспільному, що подія сталася 28 квітня.

Вона зазначила, що виклик на лінію 103 надійшов від чоловіка ввечері о 21:12. Він повідомив, що його 27-річна дружина народжує в автомобілі. Подружжя – з Луцька, але тимчасово перебували на Рівненщині.

«Жінка мала другу вагітність. В неї був термін народжувати, приблизно 39 тижнів. Відхилень при вагітності ніяких не було. Коли подружжя було на Рівненщині, вони зателефонували до лікаря в Луцьк, в якого перебували на обліку. Там сказали збирати речі, все необхідне та їхати в пологовий будинок. Але як тільки вони вирушили, перейми почастішали. Чоловік почав хвилюватися, що не зможе довезти дружину, бо треба було їхати не один десяток кілометрів. Він зателефонував до нас й попросив допомоги. Ми сказали, де їм зупинитися та чекати приїзду швидкої допомоги. Вони чекали бригаду у селі Боремель», – зазначила Любов Волинець.

Зі слів лікарки, бригада Демидівської підстанції швидкої медичної допомоги, у складі фельдшерки та водія, приїхала на виклик менше, ніж за 20 хвилин.

«Як тільки бригада приїхала до машини, вони побачили, що жінка вже народила хлопчика. Дитина була з'єднана з мамою пуповиною. Пологи були стрімкими. Жінка, навіть, не зрозуміла, як це так швидко і безболісно прийшло. У неї не було жодних скарг. Показники гемодинаміки й інші показники відповідали межам норми. Дитинка також була активна, рожевий колір шкіри, мала вагу до чотирьох кілограм», – розповіла Любов Волинець.

Бригада екстреної медичної допомоги супроводила породіллю з її немовлям до пологового будинку в Луцьк, де на них чекав медичний персонал. Від села Боремель до обласного центру Волині їхати 40 кілометрів.

«В машині контролювали усі показники гемодинаміки, частоту дихання. Лікарі були готові до цього. Ми попередили бригаду, що, можливо, доведеться приймати пологи у швидкій. Вони створили відповідний температурний режим в нашому автомобілі, підготували місце. Сталося так, що вони вже перемістили в цей підготовлений автомобіль породіллю з новонародженим синочком», – розповіла Любов Волинець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів