Поділитись:

В Україні можуть різко здешевшати турецькі фрукти й овочі

Вівторок, 11 квітня 2017, 18:48
В Україні можуть різко здешевшати турецькі фрукти й овочі

В Україні можуть різко знизитися ціни на фрукти та овочі з Туреччини.

Це відбудеться у випадку нового загострення відносин між Росією та Туреччиною, – повідомляє у Facebook генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

"Вчора ввечері стало відомо про те, що російські авіаперевізники отримали повідомлення про нову можливу заборону на чартерні перевезення до Туреччини. Така заборона діяла протягом року після того, як Туреччина збила російській Су-24 у Сирії. Після цього були згорнуті економічні відносини між країнами, зокрема запроваджене продуктове ембарго на фрукти та овочі зі Стамбулу, що одразу стало помітно на українському ринку у вигляді 20-30 % знижок на продукцію", – зазначив він.

З його слів, зараз ситуація повторюється через політичні розбіжності у Сирії. І якщо у відносинах знов виникне криза, то, ймовірно, в Україні відбудеться подешевшення всього асортименту турецьких аграріїв: апельсинів, мандаринів, лимонів, грейпфрутів, винограду, гранатів, кабачків, салату, перця, томатів огірків, персиків, нектаринів, абрикосів, черешні, груш та дещо іншого.

Надрукувати
мітки:
коментарів