Поділитись:

Влітку споживання електроенергії в Україні зросте на 20-30%: чи буде дефіцит

Понеділок, 29 квітня 2024, 14:56
Влітку споживання електроенергії в Україні зросте на 20-30%: чи буде дефіцит

Досвід минулих років свідчить, що споживання електроенергії в Україні в літній період збільшується. Цього року це зростання повинні компенсувати відновлювальні джерела.

Про це заявив голова Держенергонагляду Руслан Слободян, – повідомляє РБК-Україна.

«Влітку є певне зростання обсягів споживання електроенергії. Можливо, це буде зростання на 20-30 %. Але очікуємо, що в цілому ці денні піки будуть покриватися приростом виробництва електроенергії на відновлювальних джерелах, в першу чергу це сонячні електростанції», – сказав він.

За його словами, зростання виробництва на сонячних електростанціях відбувається вже зараз.

«Тому якоїсь критичної ситуації ми не очікуємо. Так, питання ощадливого споживання буде залишатися актуальним», – повідомив Слободян та закликав до економії у вечірні години.

Ситуація в енергетиці

За даними РБК-Україна, в Україні очікується недостача електроенергії через значні пошкодження, завдані останніми ударами з боку Росії. Це може призвести до відключень навіть у літній період, оскільки буде не вистачати енергії з атомних станцій, які потрібно буде ремонтувати, і не буде достатньо теплової енергії для компенсації втрат.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що Росія вже знищила практично всю теплову електрогенерацію України, а також завдала ударів об'єктам гідроелектростанцій, газовій інфраструктурі та іншим важливим об'єктам. Він також наголосив на тому, що під загрозою є інфраструктура атомних станцій та електромереж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів