Поділитись:

Полеглий лучанин Олександр Ющенко був головним сержантом бригади «Хартія»

П'ятниця, 26 квітня 2024, 08:10
Полеглий лучанин Олександр Ющенко був головним сержантом бригади «Хартія»

Лучанин Олександр «Капа» Ющенко, який поліг під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області, був головним сержантом 13-ї бригади Національної гвардії України «Хартія».

Про це повідомили на сторінці бригади. 

«Це непоправна втрата для всієї нашої військової родини. Олександр Михайлович зробив вагомий внесок у формування сержантського корпусу, був гідним прикладом та справедливим керівником», – йдеться у повідомленні. 

Військову кар’єру почав у 2005 році, вивчившись на танкіста, за рік став командиром відділення.

Повернувся до військової справи у 2014 році, не лишившись осторонь захисту батьківщини. У складі спецпідрозділу «Омега» брав участь у бойових діях на Сході країни. Був нагороджений вогнепальною зброєю та орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

У 2015 році був одним із засновників формування 4-ї бригади оперативного призначення Національного гвардії України «Рубіж». Це перше в історії незалежної України формування, створене згадано натівських стандартів, вона не мала аналогів серед інших військових формувань.

У 2018 році став командиром відділення у 25-й окремій бригаді охорони громадського порядку НГУ.

Олександр Михайлович мав пристрасть до тренування тварин. У 2020 році закінчив курс кінологів у Житомирській академії поліції. У 2022 році був мобілізований на особливий період до ССО ЗСУ. Згодом перевівся до 5-ї окремої бригади НГУ.

Розпочав службу в 13-ї бригаді оперативного призначення НГУ «Хартія» з квітня 2023 року. Одразу був призначений на посаду головного сержанта бригади. Олександр Михайлович казав:

«Не бійся бути незручним, різким, вимогливим. Зараз ти закладаєш у солдатів ті знання і навички, які можуть врятувати їм життя».

Полеглий лучанин Олександр Ющенко був головним сержантом бригади «Хартія»

У Луцьку 26 квітня 2024 року проведуть в останню путь загиблого на війні захисника.

Вічна пам’ять, честь та шана Герою!

Редакція сайту новин Волині «Конкурент» висловлює співчуття рідним і близьким загиблого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів