Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 25 квітня

Четвер, 25 квітня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 25 квітня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за четвер, 25 квітня.

Про те, чим зараз займається волинський кухар Віталій Наливайко та чи знайшов дівчину

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 25 квітня 

Ексучасник телешоу «МастерШеф», волинянин Віталій Наливайко після того, як залишив проєкт, повернувся додому – в село Велика Глуша, проте не надовго. Вже через тиждень Віталій вирушив до Києва підкорювати столицю.

Про те, що у Луцьку влаштовують «покатушки» на унікальному тролейбусі

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 25 квітня 

У Луцьку організовують так звані «покатушки» любителів транспорту на унікальному тролейбусі «Богдан Е231» 2007 року випуску.

Про те, що на Дніпропетровщині загинув лучанин Олександр Ющенко

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 25 квітня 

Під час виконання бойового завдання загинув лучанин Олександр Михайлович Ющенко. Прощатимуться із захисником у п’ятницю, 26 квітня, об 11:00 годині у Кафедральному соборі Святої Трійці в Луцьку.

Про головні новини Волині:

  • На війні загинув боєць Іван Войчук, уродженець села Гута-Боровенська. Про це повідомили у Камінь-Каширській громаді. Життя бійця трагічно обірвалося під час виконання бойового завдання із захисту України 23 квітня 2024 року в Донецькій області.
  • Також на війні загинув Головний сержант Володимир Ксенофонтов з Устилузької громади. Воїна 1969 року народження не стало 23 квітня 2024 року, поблизу населеного пункту Очеретине Донецької області.
  • На Волині чоловік під час конфлікту жорстоко побив свого знайомого. Інцидент трапився 24 квітня опівночі. Як повідомили у поліції Волині, під час конфлікту, 23-річний ківерчанин дерев’яною палицею наніс декілька ударів в голову своєму товаришу. Потерпілий, 32-річний волинянин.З тяжкими тілесними ушкодженнями чоловіка госпіталізували до реанімації. Поліцейські затримали нападника. Слідство триває.
  • На Волині Служба безпеки викрила й заблокувала ще одну схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Правоохоронці викрили трьох волинян - фігуранти за гроші обіцяли перемістити ухилянтів на надувних гумових човнах через річку Західний Буг до Європи. За свої послуги порушники з місцевих жителів брали до 3,5 тис. доларів з однієї особи, а з клієнтів з інших міст – до 10 тис. доларів. Чоловіків затримали під час спроби переправлення поза встановленими пунктами пропуску шістьох ухилянтів. Під час обшуків у зловмисників виявили та вилучили докази протиправної діяльності. Усім трьом повідомили про підозру за статтею про незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Про головні новини країни:

  • Уночі 25 квітня російські окупанти обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області − пошкодили приватні будинки, газогін і лінію електропередач.
  • Також нелюди під час атаки 25 квітня пошкодили об’єкт критичної інфраструктури на Черкащині, постраждали шість людей.
  • Вдень, 25 квітня, російські війська завдали удару по інфраструктурі Сум керованою авіаційною бомбою. ворог застосував КАБ, вдаривши по інфраструктурі міста.
  • Також щонайменше 4 людини загинули і ще 6 дістали поранення у результаті російських обстрілів Донеччини. росіяни били по Новоолександрівці і Воздвиженці Гродівської громади.
  • Крім того окупанти обстріляли Нікополь Дніпропетровської області, передає очільник ОВА Сергій Лисак. 74-річна жінка у важкому стані. У неї осколкові поранення, травматичний шок. Ще один постраждалий — чоловік 46 років — у стані середньої тяжкості. Обох госпіталізували.
  • Українські ТЦК та СП за кордоном працювати не будуть, а вручення повісток чоловікам за кордоном виглядає нереальним. Про це заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін. Він пояснив, що після набуття чинності нового закону про мобілізацію в чоловіків призовного віку в Україні і за кордоном протягом 60 днів буде можливість оновити військово-облікові дані, зокрема і через електронний кабінет. На уточнююче запитання, чи означає це, що чоловікам з-за кордону не потрібно повертатися в Україну, щоб оновити свої дані, Лазуткін відповів: «Обов’язково їхати в Україну не треба, але якщо людина хоче захищати Батьківщину, хоче долучитися до Сил оборони, то, ясна річ, що варто приїжджати в Україну»

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів