Поділитись:

На Волині помер суддя, якого називали недоброчесним

Понеділок, 22 квітня 2024, 09:40
На Волині помер суддя, якого називали недоброчесним

На Волині відійшов у вічність суддя Ратнівського районного суду Василь Лях.

Про це інформують у Ратнівській селищній раді.

«З великим сумом сповіщаємо, що сьогодні перестало битися серце голови суду Ляха Василя Івановича. Пішла з життя добропорядна людина – висококваліфікований, мудрий, яскравий приклад самовідданого служіння своєму народові і Українській державі», – йдеться у повідомленні.

Як додають в дописі, відхід у вічність близької людини є невимовно тяжким випробуванням для рідних і близьких покійного.

Редакція сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» висловлює свої співчуття рідним та близьким померлого.

Нагадаємо, що, за результатами аналізу кампанії «ЧЕСНО. Фільтруй суд!», 30% суддів першої інстанції у Волинській області є недоброчесними. Чотири судді І інстанції Волинської області причетні до порушення прав людини згідно з методологією «ЧЕСНО. Фільтруй суд!». Серед порушників цього критерію – суддя Ратнівського районного суду Волинської області Василь Лях. Як вбачається з рішення дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя, суддя Лях під час розгляду заяви про відвід судді в кримінальному провадженні сказав стороннім особам вийти із зали судового засідання, що позбавило їх можливості бути присутніми під час розгляду справи. Вища рада правосуддя зазначила, що не було обґрунтованих підстав для видалення сторонніх осіб із зали судового засідання з огляду на те, що гласність і відкритість судового провадження є однією із загальних засад кримінального провадження. Такі дії судді можуть викликати сумнів у прозорості здійснення правосуддя і не забезпечують підтримання довіри до судів.

Окрім того, ще на початку 2021 року суддя Ратнівського районного суду Волинської області Василь Лях, який засудив школяра до шести років ув'язнення за продаж канабісу, отримує антипремію «НЕчесть тижня» від 24 Канал.

Заробив «нагороду» суддя Лях за неповне дослідження обставин справи, ігнорування відсутності прямих доказів і того факту, що поліція, ймовірно, спровокувала хлопця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 березня 2024
26 лютого 2024
22 лютого 2024
10 січня 2024
04 січня 2024
20 листопада 2023
30 вересня 2023
10:50
12 вересня 2023
02 серпня 2023
14 червня 2023