Поділитись:

На Волині відмовились від "радянського звичаю" - білити бордюри

Неділя, 09 квітня 2017, 16:19

У с.м.т. Благодатне, що входить у склад Нововолинської міськради, вирішили цього року повністю відмовитись від радянської практики - білити вапном дерева та бордюри перед святами.

Про це повідомив селищний голова Олександр Топорівський. Інформує Нововолинський інформаційний портал.

"Минулого року ми вже не білили дерева, цього року "декомунізація" торкнеться і бордюр. Насправді ніхто не може чітко сказати, для чого це робиться.

Розумію, що звичка побілити все на своєму шляху, врятувати від шкідників дерева та бетонні стовпи не відпускає, але ми будемо відмовлятися від цього. Деякі організації, правда, вже встигли все побілити, але це марна праця і кошти.

Деревам вапно може навіть зашкодити, а якщо білити подекуди зруйновані від часу бордюри - гарніше не стане. Тим більше, що ця "краса" тримається лише до кількох дощів," - каже селищний голова.

Цього року двірники в селищі виконають насправді корисну роботу замість "передсвяткової побілки".

Відзначимо, що заборона білити вапном дерева і малі архітектурні форми діє в Україні ще з 2006 року. Так, в ухвалених Міністерством будівництва, архітектури та житлового-комунального господарства "Правилах утримання зелених насаджень у населених пунктах України" є пункт 9.1.17, в якому "забороняється білити вапном декоративні дерева і малі архітектурні форми"

Надрукувати
мітки:
коментарів