Поділитись:

Душові кабіни: різновиди та рекомендації щодо вибору

П'ятниця, 19 квітня 2024, 19:07
Душові кабіни: різновиди та рекомендації щодо вибору

Використання класичних ванн не завжди раціонально та зручно, особливо при невеликих габаритах самої ванної кімнати. Доводиться шукати альтернативні варіанти у вигляді душових кабін. Вони виконують поставлені завдання і одночасно не займають багато місця, ідеально вписуються в загальний інтер'єр і без проблем обслуговуються з часом.

Однією з особливостей такого сантехнічного обладнання є наявність різних режимів. Є можливість активувати тропічний чи класичний душ, функцію масажу та багато іншого. Вибираючи душові кабіни необхідно визначитися з їхньою компоновкою, габаритними розмірами та функціоналом. Виробників чимало і кожен із них пропонуватиме оптимальне рішення під запити кожного покупця.

Особливості кабін

Одна з ключових особливостей – наявність або відсутність піддону. Тому є дві великі категорії душових кабін:

  1. З піддоном. Стандартний формат виконання, що не потребує особливих зусиль для монтажу та встановлення. Піддон може бути з акрилу, штучного каменю, кераміки та інших матеріалів. У піддон вбудований сифон, що підключається до каналізації для зливу. Іноді зовнішній вигляд такого виконання не завжди поєднується із загальним інтер'єром ванної кімнати;
  2. Без піддону. Попередньо фахівці повинні зробити трап під кутом для зливу, після чого лаконічно встановити скляні стінки. Такий варіант виконання не займе багато місця та стане стильним доповненням для багатьох інтер'єрів.

При невеликому ремонті та оновленні стилю можна скористатися першим варіантом, але при капітальному відновленні об'єкта гарним рішенням стане варіант кабіни без піддону.

Форми душових кабін

Виробники пропонують чимало варіацій виконання:

  • квадратна (класичне рішення завдяки тому, що можна встановити кабіну в кутку);
  • прямокутна (просторовий варіант, відрізняється лише збільшеними габаритами);
  • п'ятикутна (добре рішення для сміливих інтер'єрів із елементами асиметричності);
  • чверть кола (напівкругла кабіна для встановлення у кутку, відмінне рішення для малогабаритної ванної кімнати).

Ще під час планування ремонту потрібно визначитися з формою та підігнати потрібні габаритні розміри.

Відкриття дверей та скло

Двері в кабіну можуть бути розстібними або розсувними. Останні ідеально підійдуть для ситуацій, коли знову немає багато вільного місця. Скло може бути прозорим, матовим або доповнюватися тонуванням. Останній варіант виконання відмінно підходить для невеликих приміщень, щоб візуально збільшувати ванну кімнату.

Надрукувати
мітки:
коментарів