Поділитись:

Весняні салати: ТОП-5 смачних рецетів

П'ятниця, 19 квітня 2024, 18:50
Весняні салати: ТОП-5 смачних рецетів

Надворі весна, хочеться чогось новенького, у багатьох виникає бажання змінити свій звичний раціон харчування, внести в нього більше вітамінів: свіжої зелені, фруктів та овочів. У цьому допоможуть весняні салати, приготовані з капусти, салатних листочків, помідорів, огірків, тощо.

Редакція сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» зібрала для вас декілька варіантів смачних та корисних рецептів салатів з овочів на будь-який смак. Можливо, ці рецепти доповнять сторінки вашої кулінарної книги.

ЛЕГКИЙ СИРНИЙ САЛАТ З КУРКОЮ ТА БАЗИЛІКОМ

Весняні салати: ТОП-5 смачних рецетів 

Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 шт.;
  • сир «Моцарелла» - 100 г.;
  • помідори «Черрі» - 10 шт.;
  • базилік свіжий;
  • огірок - 1 шт.;
  • часник - 1 зубок;
  • гірчиця - 1/2 ч. л.;
  • сметана (або натуральний йогурт) - 2-3 ст. л.; сіль за смаком.

Приготування:

  1. Куряче філе посоліть, поперчіть та присипте паприкою. Залишіть на 15 хвилин.
  2. Далі, обсмажте філе по 4-5 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки і готовності м'яса. Накрийте пательню кришкою і потримайте на маленькому вогні ще 3-4 хвилини.
  3. Готове філе слід порізати тонкими пластинками. Помідори «Черрі» розріжте на половинки. Покладіть на тарілку куряче філе, кульки «Моцарелли», «Черрі». Зверху салат присипте свіжим базиліком.

ГАВАЙСЬКИЙ САЛАТ З М'ЯСОМ

Весняні салати: ТОП-5 смачних рецетів 

Інгредієнти:

  • листя салату – 1/2 пучка;
  • куряче філе – 1 шт.;
  • волоські горіхи – 1/2 склянки;
  • ананас (свіжий або консервований) – 300 г.;
  • сметана або грецький йогурт за смаком; сіль,
  • перець за смаком.

Приготування:

  1. Відваріть куряче філе у підсоленій воді.
  2. Охолоджене м'ясо з ананасами наріжте великими кубиками, подрібніть горіхи. За порадою кулінарів, листя салату не ріжте, а порвіть його руками.
  3. Всі інгредієнти змішайте в мисці, посоліть та заправте сметаною або йогуртом.

РІЗНОКОЛЬОРОВИЙ ОВОЧЕВИЙ САЛАТ

Весняні салати: ТОП-5 смачних рецетів 

Інгредієнти:

  • червонокачанна капуста - 700 г;
  • болгарський перець різного кольору – 3 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • олія – 2 ст. л.;
  • лимонний сік – 1 ст. л.;
  • цукор – 0,5 ст. л.;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Цибулю поріжте тонкими чверть-кільцями. Залийте кип'ятком, додайте лимонний сік, трохи цукру і залиште на 10 хвилин маринуватися.
  2. Потім, зцідіть маринад. Нашаткуйте капусту, болгарський перець поріжте тонкими смужками. Моркву потріть на тертці для корейської моркви, подрібніть зелень.
  3. З'єднайте усі овочі, додайте трохи цукру за смаком, посоліть та поперчіть за смаком. Заправте овочевий салат олією і перемішайте.

САЛАТ З РЕДИСКОЮ І КУРЯЧОЮ ГРУДКОЮ

Весняні салати: ТОП-5 смачних рецетів 

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 100 г.;
  • редиска – 50 г.;
  • помідори «Черрі» – 20 г.;
  • червона цибуля – 0,5 шт.;
  • салат – декілька листків;
  • сметана (20% жирності) – 50 г.;
  • соєвий соус – 15 мл.;
  • оливкова олія – 15 мл.;
  • сушений базилік, сіль і чорний мелений перець за смаком.

Приготування:

  1. Для початку приготуйте маринад. Змішайте олію, соєвий соус і чорний перець. Замаринуйте грудинку на 15-20 хвилин.
  2. Листя салату порвіть руками на невеликі шматочки. Додайте сметану, нарізану тонкими кружечками редиску, червону цибулю, порізану напівкружальцями, половинки помідорів «Черрі», перемішайте з додаванням солі і перцю. Викладіть салат на тарілку.
  3. На розпеченій пательні обсмажте курячу грудку з маринадом. Одну сторону курки посипте сухим базиліком. Курку обсмажуйте до готовності з кожного боку. Наріжте курку скибочками під кутом і покладіть на салат.

ВЕСНЯНИЙ САЛАТ З КВАСОЛЕЮ

Весняні салати: ТОП-5 смачних рецетів 

Інгредієнти:

  • солодкий червоний перець – 2 шт.;
  • солодкий жовтий перець – 1 шт.;
  • пучок листя салату;
  • цибулина – 1 шт.;
  • консервована кукурудза – 200 г.;
  • консервована червона квасоля - 200 г.;
  • соєвий соус – 5 ст.л.;
  • виноградний оцет – 3 ст. л.

Приготування:

  1. Спочатку зробіть маринад для цибулі, для цього необхідно добре перемішати виноградний оцет і соєвий соус.
  2. Наріжте кубиками цибулю та залийте маринадом. З перцю видаліть насіння і наріжте його соломкою.
  3. Листя салату порвіть руками. Додайте кукурудзу і промиту квасолю.
  4. Заправляємо все олією та додаємо спеції за смаком, перемішуємо. Швиденько до столу!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів