Поділитись:

Луцький суд оштрафував затриманого на хабарі голову сільради

Субота, 08 квітня 2017, 14:22
Луцький суд оштрафував затриманого на хабарі голову сільради

Суд оштрафував на 25,5 тисяч грн колишнього голову Промінської сільської ради Луцького району Сергія Федчука, який отримав 85 тисяч гривень хабара за сприяння у передачі у власність двох земельних ділянок.

Про це свідчить вирок Луцького міськрайонного суду Волинської області, – повідомляє видання "Наші гроші".

У 2015 році місцевий мешканець, бажаючи отримати земельну ділянку, звернувся до сільського голови. Оскільки він уже раніше скористався своїм правом на безоплатне отримання землі, то чоловік попросив двох своїх знайомих написати заяви на ім'я голови Промінської сільської ради з проханням виділити земельні ділянки площею 0,12 га кожному.

Сільський голова, який тричі обирався на цю посаду, вплинув на депутатів сільської ради, і вони затвердили проекти землеустрою щодо відведення двох земельних ділянок у власність для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд.

Далі за сприяння Федчука в Держгеокадастрі були виготовлені витяги про кадастрові номери, а державний реєстратор реєстраційної служби Луцького районного управління юстиції зареєстрував право власності на дві земельні ділянки (0722885100:01:001:5428 та 0722885100:01:001:5429).

Через деякий час сільський голова зустрівся з місцевим мешканцем, передав витяги з держреєстру речових прав на нерухоме майно, і отримав "подяку" 85 тисяч грн.

Суд кваліфікував дії сільського голови як одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч.2 ст. 369-2).

Сергій Федчук уклав угоду з прокурором про визнання винуватості і отримав покарання у вигляді штрафу 25,5 тисяч грн. Також суд зняв арешт із трьох земельних ділянок посадовця в селі Мстишин Луцького району загальною площею майже 0,75 га і його автомобіля "ЗАЗ 110107", та зобов`язав обвинуваченого покрити майже 3,5 тисячі гривень судових витрат.

Надрукувати
мітки:
коментарів