Поділитись:

Як голова громади на Волині вирощує екологічно чисту гречку (відео)

Середа, 17 квітня 2024, 15:51
Як голова громади на Волині вирощує екологічно чисту гречку (відео)

Екологічно чиста, натуральна і дуже смачна – це все ідеально описує гречку з Дубівської громади, що у Ковельському районі на Волині. Сама ідея виготовляти такий продукт виникла у голови громади Романа Троцюка та у його дружини.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».
 

«Ідея є вирощувати екологічно чисту продукцію, тобто яка не удобрюється, не кропиться, бо великі агровиробники дисикують гречку. Відповідно я думаю що ця хімія попадає в зерна і ми їмо не якісну, скажемо так, забруднену продукцію», – каже голова громади. 

Як голова громади на Волині вирощує екологічно чисту гречку (відео) 

Виготовлення такого продукту, як зазначає Роман Троцюк, процес аж ніяк нелегкий. Адже ця справа потребує набагато більше зусиль та уваги. Однак гречка, як запевняє господар, виходить більш корисною, аніж та, що виготовляється у промислових масштабах великими компаніями. Бо ж в кожен процес вкладає душу і робить все з любов’ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колекціонерка городніх культур із Волині вирощує 74 сорти томатів (відео)

«В нас вона своєрідна, не така як на великих підприємствах, пропарка проходить при 95 градусах. Максимально зберігаються поживні речовини. Білок не перетворюється, не темніє. Тому гречка має світло коричневий колір... Процес дуже трудомісткий є багато ручної роботи, але ця гречка відрізняється від тої, яку ми куштуємо в магазинах», – наголошує він. 

Також, хвалиться Роман Троцюк, виробництво волинської гречки майже немає відходів.

Очільник громади продовжує працювати над розвитком своєї улюбленої справи, тож можливо вже зовсім скоро особлива й екологічно чиста волинська гречка і не тільки вона з’являться і на полицях магазинів. У планах – збільшити асортимент круп. 

Як у Дубівській громаді дбають про мешканців та створюють для них сприятливі умови для розвитку бізнесу – дивіться у сюжеті. 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів