Поділитись:

«Ваш фінансовий рахунок додано»: волинян попереджають про шахрайську схему

Вівторок, 16 квітня 2024, 14:46
«Ваш фінансовий рахунок додано»: волинян попереджають про шахрайську схему

Волинян попереджають про шахрайську схему: через WhatsApp надсилають повідомлення про додавання фінансового рахунку та надходження на нього коштів, отримують доступ до банківських рахунків жертв та спустошують їх.

Про це у вівторок, 16 квітня, повідомили на сайті ГУНП.

Зловмисники розповсюджують через месенджер WhatsApp повідомлення про додавання фінансового рахунку та надходження на нього великих сум коштів. Повідомлення містять посилання на підконтрольні аферистам вебсайти, при переході за якими система просить авторизуватись та ввести платіжні дані.

Відповідну інформацію зловмисники можуть використовувати для доступу до онлайн-банкінгу жертв та спустошувати їх рахунки.

Кіберполіція нагадує, як не стати жертвами фішингових шахраїв:

  • не переходьте за невідомими і підозрілими посиланнями;
  • не вводьте на таких сайтах персональну інформацію та дані банківських карток;
  • ігноруйте повідомлення від незнайомців, надісланих в sms-повідомленнях, месенджерах, електронних листах, а також телефонні дзвінки, у яких вам повідомляється про великі виграші;
  • блокуйте користувачів, які надсилають вам такі повідомлення, а також подайте скаргу до модераторів відповідного месенджера.

Нагадаємо: нещодавно у Луцьку припинили діяльність шахрайського кол-центру – зловмисники телефонували громадянам різних країн, називалися працівниками інвестиційної компанії та схиляли співрозмовників до переказу коштів під приводом інвестування у криптовалюти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 квітня 2024
12 березня 2024
06 березня 2024
06 лютого 2024
23 січня 2024
17 січня 2024
16 січня 2024
12 січня 2024
06 січня 2024
02 січня 2024