Поділитись:

Як Поліщук покриває земельне шахрайство Палиці (фото)

Середа, 17 квітня 2024, 08:30
Як Поліщук покриває земельне шахрайство Палиці (фото)

Керманич Луцька Ігор Поліщук продовжує покривати ймовірне земельне шахрайство Палиці із землею під готелем Nobel, що на вулиці Кривий Вал, 39.

Про це повідомив депутат міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик у своєму телеграм-каналі.

«Готель Нобель, який пов'язують із прізвищем Палиці, захопив частину чужої земельної ділянки. За це йому ще й дали трохи грошей з бюджету міста», – пише депутат.

Андрій ЛучикАндрій Лучик
 

Нагадаємо, що землею під готелем володіє ПрАТ «Універмаг «Луцьк», 94% акцій якого належить кіпрській фірмі «Джі.Ай.Компані лайн систем менеджмент лімітед». Власницею ж останньої є Палиця Оксана Василівна, вже ексдружина Ігоря Палиці. Директор ЦУМу Віктор Шокало був серед засновників ТзОВ «Нобл бутік отель» разом із Вітою Галюк (Подик), яка нині формально й володіє 100% у ТзОВ «Готель «Нобл».

Ще у 2017 році, коли більшість у міській раді контролював «УКРОП» («За майбутнє»), власники готелю вирішили облаштувати територію довкола, щоб зробити парковку та літній майданчик. Попередньо було куплено сусідню земельну ділянку та за її рахунок розширено межі своєї території. Проте цим справа не обмежилась. Під час реконструкції власники «відкусили» добрячий шматок сусідньої ділянки, яка належить Ігорю Феоктістову, для того, аби зробити прохід на терасу. Ба більше, за те, що на ділянці Феоктістова провели такі будівельні роботи міська влада відшкодувала забудовнику з бюджету аж 700 тисяч гривень.

Земельна ділянка Ігоря ФеоктістоваЗемельна ділянка Ігоря Феоктістова

Підпірна стінка, яка «захищає вулицю» від зсуву грунту і за яку з мііського бюджету заплатили 700 тисяч гривеньПідпірна стінка, яка «захищає вулицю» від зсуву грунту і за яку з мііського бюджету заплатили 700 тисяч гривень

Схема території, яку «відкусили» власники «Нобеля»Схема території, яку «відкусили» власники «Нобеля»

З того часу Ігорю Феоктістову вже чинна влада на чолі з Поліщуком, який і прийшов до влади від політсили Палиці, почала відмовляти в оренді земельної ділянки, яку добряче «відкусив» «Нобель».

Про свавілля із захопленням чужої земельної ділянки під час сесії міської ради 27 березня повідомив депутат від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Валентин Хаймик.

«За схемою даної земельної ділянки видно, що фірма, яка, за даними ЗМІ, пов'язана з Ігорем Палицею, яка будувала готель «Нобель», залізла і на приватну земельну ділянку, і на комунальну. Побудувала там паркан чи щось таке. Ігорю Ігорьовичу, чому ви не звертаєтесь у прокуратуру по цій ситуації? Чому даєте можливість будувати на комунальній земельній ділянці? Зверніться у прокуратуру з цього приводу», – зазначив Хаймик.

Валентин ХаймикВалентин Хаймик

Проте до правоохоронців мер Поліщук звертатися не став, бо ж ті, ймовірно, з легкістю змогли б встановити наявне порушення. Натомість керманич міста доручив перевірити цю інформацію відділу державного архітектурно-будівельного контролю. Але ось так незадача – на час війни цей відділ нічого перевіряти не може. Чи то головний господарник Луцька про це не знав, чи то навмисно так зробив – нам залишається тільки здогадуватись.

Як повідомив Андрій Лучик, питання призначення позапланової перевірки на підставі звернення може бути вирішене після завершення воєнного стану в країні. А от, наприклад, прокуратура, до якої й просив звернутися депутат Валентин Хаймик, в таких діях не обмежена й змогла б одразу провести необхідні перевірки.

«Мій колега Валентин Хаймик звернувся до Ігоря Поліщука з пропозицією написати відповідного листа в прокуратуру. Але мер в прокуратуру звертатися не став. Бо там таки можуть відкрити кримінальне провадження. Натомість звернувся у міській відділ Держархбудконтролю. Тобто до своїх підлеглих. Звернувся, очевидно, знаючи, що позапланові перевірки до кінця воєнного стану заборонені. А отже відповіді по суті вказаного звернення отримати буде неможливо. Так і живемо: мер Ігор Поліщук усіма шляхами намагається НЕ розв'язувати питання. Будь-то земля для готелю Палиці чи незаконні «ларьочки» на території церкви «московського патріархату», – резюмував Андрій Лучик.

Як Поліщук покриває земельне шахрайство Палиці (фото)

Як Поліщук покриває земельне шахрайство Палиці (фото) 

***

Чомусь замість реальних дій, які б могли покласти край самоуправству та беззаконню з боку відомого олігарха, Поліщук, як його ставленик, робить усе, аби нікого не карали. Зокрема, й звертається до неефективних у час війни відділів, а не до реальних правоохоронців з реальними повноваженнями...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів