Волинянин зберігав удома гранату та набої до «калаша» (фото)

Понеділок, 15 квітня 2024, 15:08

У Камінь-Каширському районі в помешканні 48-річного волинянина виявили гранату РГД-5 із запалом та 60 набоїв до автомата Калашнікова калібром 5,45х39 мм.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

У понеділок, 15 квітня, під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання 48-річного жителя Маневиччини, поліцейські виявили гранату РГД-5 із запалом та 60 набоїв калібру 5,45 мм.

На місце прибула слідчо-оперативна група та спеціалісти вибухотехнічного відділу поліції.

Небезпечні предмети вилучили, їх направлять на дослідження.

За фактом незаконного поводження із боєприпасами слідчі відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. За незаконне поводження з боєприпасами чоловікові загрожує до семи років ув’язнення.

Поліція Волині вкотре наголошує: відповідно до статті 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) особам, які незаконно зберігають зброю і вибухівку, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Громадяни, які добровільно здадуть її до підрозділів поліції, звільняються від такої відповідальності (ч. 3. ст. 263 КК України).

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: