Поділитись:

Жителям волинських сіл безоплатно роздали насіння від USAID (відео)

П'ятниця, 12 квітня 2024, 23:27
Жителям волинських сіл безоплатно роздали насіння від USAID (відео)

Жителі волинських сіл безоплатно отримали насіння від Агентства USAID. Роздали його вимушеним переселенцям, сім’ям учасників бойових дій та малозабезпеченим родинам.

Як розповіла Суспільному керівниця центру надання адміністративних послуг у селі Баїв Боратинської громади Наталія Левчук, в січні сповістили селян про можливість отримати насіннєвий матеріал. 

Наразі у приміщенні адміністрації роздають насіння моркви, петрушки, цибулі, капусти та кукурудзи.

Серед тих, хто зареєструвався та прийшов отримати безплатне насіння – Людмила Торбик. У жінки служить чоловік та зять. На війні чоловік та зять.

«Без них працювати на землі важко. Немає кому робити. Чоловіків позабирали. Біля хати тільки сіємо – картоплю, всі овочі сіємо, дітки є, онуки є. Садимо потрошки», – говорить жінка.

Адміністраторка ЦНАПу Наталія Левчук каже: насіння від Агентства USAID отримають 40 сімей Баївського старостату з сіл Городище, Цеперів та Баїв, а в Боратинській громаді посівний матеріал отримали 456 сімей з 24 сіл.

Переселенка з Херсонщини Оксана Картанович майже рік мешкає в Городищі. Цього року жінка вперше оброблятиме город на Волині. Хату, в якій живе винаймає. Поки чоловік на роботі, а діти у – школі, займається господарством. Жінка каже, що у рідному селі Червоний маяк Бериславського району до повномасштабного вторгнення вирощувала фрукти.

«В нас зараз квітнуть дуже гарно рожевим кольором сади персикові. Батьки все життя доглядали виноградники. Були в нас величезні круті бомбезні сади. Зараз, на жаль, там проходять бойові дії. Наш будинок стоїть, але ніхто не знає, що буде завтра», – розповідає жінка.

Зі слів начальника управління агропромислового розвитку Юрія Юрченка, таку безоплатну допомогу від іноземців волиняни отримують другий рік поспіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів