Поділитись:

Генеральне прибирання: що вирішили у Луцькраді

П'ятниця, 07 квітня 2017, 12:21
Генеральне прибирання: що вирішили у Луцькраді

З метою впорядкування території міста після зимового періоду, поліпшення стану довкілля, благоустрою і озеленення щорічно в місті Луцьку упродовж весняного періоду організовуються та проводяться загальноміські акції.

Про це йдеться у відповіді Луцької міської ради на петицію щодо запровадження на офіційному рівні дня генерального прибирання міста.

Зокрема, розпорядженням міського голови від 31.03.2017 № 178 "Про загальноміську акцію "Ековесна - 2017" в період з 01 квітня до 15 травня 2017 року колективам підприємств, установ, організацій, закладів різних форм власності, фізичним особам-підприємцям рекомендовано провести роботи з упорядкування та благоустрою власних і прилеглих територій.

Установлено єдиний санітарний день – п'ятницю.

Також у відповіді на петицію повідомляється, які установи і організації відповідальні за виконання певних робіт.

Департамент житлово-комунального господарства міської ради забезпечує санітарне очищення загальноміських територій, вулиць та шляхопроводів, ліквідацію стихійних сміттєзвалищ, проведення комплексу робіт з впорядкування парків, скверів, водоохоронних зон, озеленення та квіткового оформлення міста.

Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування проводить санітарне очищення та упорядкування кладовищ, меморіалів, пам'ятників, братських могил. Житлово-комунальні підприємства, об'єднання співвласників багатоквартирних будинків організовують роботи з упорядкування та приведення до належного естетичного і санітарного стану прибудинкових територій багатоквартирних житлових будинків, дитячих, спортивних та господарських майданчиків.

Керівники виконавчих органів міської ради забезпечують участь у загальноміських заходах колективи підприємств, установ, організацій, закладів відповідних галузей. До участі в проведенні Дня довкілля та всеукраїнської екологічної акції "Зробимо Україну чистою разом!" залучаються також студентські та учнівські колективи, молодіжні, громадські, релігійні та інші організації.

Дні та місця проведення загальноміських заходів визначаються залежно від погодних умов, обсягів робіт, наявності необхідного інвентаря та автотранспорту для вивезення побутових відходів, опалого листя, залишків сухої рослинності, гілля. Для організації робіт за кожною територією, визначеною для прибирання, призначається відповідальна особа з числа керівників виконавчих органів міської ради.

Так, цієї весни найбільш масштабні толоки з прибирання парків та водоохоронних зон річок, до яких були залучені десятки різних організацій та сотні учасників, вже були проведені 31 березня та 1 квітня на території парку на вул. Конякіна - вул. Гордіюк, парку ім. 900-річчя м. Луцька, парку та водоохронної зони річки Жидувка в районі вул. Боженка, водоохоронної зони вздовж річки Сапалаївка в центральній частині міста.

Під час акції "Ековесна - 2017" і надалі будуть проводитись такі заходи з благоустрою та санітарного прибирання загальноміських територій.

Читайте також: ЯК ВОЛИНСЬКІ БІЗНЕСМЕНИ ЛУЦЬК ПРИБИРАЛИ (ФОТО)

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
23 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
27 березня 2024
18 березня 2024
09 березня 2024