ТОП-5 рецептів освіжаючих лимонадів
Такої спекотної погоди навесні не було давно. саме тому ми підготували для вас добірку красивих лимонадів, які гарно освіжають.
Готуються просто, в основі – вода, лід, лимони і якісь ягоди чи фрукти. Смачно п’ються і гарно виглядають у кришталевих глечиках і склянках: отак поставиш на столі свіженький лимонад і аж шкода пити – така краса, хоч фотографуй на пам’ять:)
Класичний лимонад: лимон + м’ята + сироп
Потрібно:
- 3 лимони,
- пучок м’яти,
- 150 г цукру,
- лід,
- 1,5 л питної води
Приготування:
Цукор заливаємо склянкою води і варимо, як сироп, на середньому вогні, доки цукор не розчиниться. З двох лимонів вичавлюємо сік і додаємо до сиропу. 1 лимон ріжемо півкружечками. М’яту рвемо на листочки, злегка розминаємо в ступці чи виделкою. Змішуємо воду, сироп з лимонним соком, м’яту. Охолоджуємо, додаємо лід і кільця лимону. П’ємо:)
Полуничний «мохіто»: полуниця + лимон + базилік
Потрібно:
- 200 г полуниці,
- 1 лимон,
- пучок базиліку,
- лід,
- 1,5 л питної води,
- мед за бажанням
Приготування:
Полуницю миємо і ріжемо навпіл. Лимон ріжемо навпіл: з половини вичавлюємо сік, другу половину ріжемо кружечками. Базилік миємо, рвемо листочки руками, половину пучка злегка розминаємо виделкою.
У глечик додаємо воду, лимонний сік, розім’ятий базилік і кілька ложок меду, якщо любите солодкий. Перемішуємо. Додаємо полуницю, кружечки лимону і листочки базиліку, даємо настоятися годину у прохолодному місці. Додаємо лід і п’ємо:)
Огірковий детокс: огірок + лайм + мята
Потрібно:
- 4 середніх огірки.
- 1 лайм (можна лимон),
- півпучка м’яти,
- лід,
- 1,5 л питної води
Приготування:
Огірки і м’яту миємо. М’яту рвемо на листочки. Один огірок ріжемо кружечками, 3 огірки чистимо від шкірки, ріжемо крупно і подрібнюємо в блендері до стану пюре. Проціджуємо через сито, м’якоть викидаємо, сік змішуємо з водою, додаємо лід, м’яту і кружечки огірка. Половину лимону ріжемо кружечками, з половини вичавлюємо сік. Додаємо до напою. Перемішуємо, п’ємо:)
Імбирний тонус: імбир + лимон + м’ята
Потрібно:
- корінь імбиру (3-4 см),
- 3 лимони,
- 2-3 ст. л. цукру,
- пів пучка м’яти,
- лід,
- 1,5 л питної води
Приготування:
Імбир тремо на дрібній терці, з лимонів вичавлюємо сік, змішуємо і залишаємо на кілька хвилин. Проціджуємо суміш, м’якоть викидаємо, у сік додаємо цукор, півсклянки води і варимо сироп: на середньому вогні, поки цукор не розчиниться. Охолоджуємо. Додаємо лід, решту води і листочки м’яти.
Ягідний «пунш»: ягоди + лимон + мята
Потрібно:
- 400 г ягід (будь-яких сезонних, можна суміш різних),
- половина лимону,
- півпучка м’яти,
- 1-2 ст. л. цукру (меду),
- лід,
- 1,5 л питної води
Приготування:
Ягоди миємо. Половину порції перетираємо з цукром, другу половину (якщо це полуниця, скажімо) ріжемо навпіл. З лимону вичавлюємо сік. Змішуємо його з перетертою полуницею, заливаємо водою, додаємо лід, листочки м’яти і решту ягід. П’ємо:)
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: