Поділитись:

Луцьк «на щиті» зустрічатиме молодого Героя Максима Устимчука

Четвер, 11 квітня 2024, 08:33
Луцьк «на щиті» зустрічатиме молодого Героя Максима Устимчука

У п'ятницю, 12 квітня, у Луцьку «на щиті» зустрінуть 25-річного Героя Максима Устимчука. Воїн був марксменом «Азову» та загинув при виконанні бойових завдань щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України у березні.

Мешканець села Зміїнець Луцької громади Устимчук Максим Васильович, 08.10.1998 року народження, понад рік тому добровольцем пішов захищати Україну від ворогів. Воював у складі 12 бригади спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України за спеціальністю «марксмен» (піхотний снайпер), – пише ВСН.

Максим Устимчук був мудрим не по роках, любив читати та дотримувався моральних принципів самураїв. Навіть позивний собі узяв «Токіо»: мріяв після закінчення війни поїхати до Японії.

Він героїчно протистояв ворогові та героїчно загинув у важких боях на Донеччині, поблизу села Терни, 7 березня.

Рідний брат полеглого захисника Іван Устимчук розповів журналістам, що траурний кортеж прибуде у п'ятницю, 12 квітня, між 9 та 10 годиною ранку. Зустріч «на щиті» відбудеться на вулиці Рівненській при в'їзді в Луцьк.

Об 11 годині Героя відспівають у Кафедральному соборі Святої Трійці, а поховають на кладовищі у селі Боголюби.

Луцьк «на щиті» зустрічатиме молодого Героя Максима Устимчука 

«Максим був дуже унікальною і специфічною людиною. Ерудований, скромний, відданий своїй справі та своїм принципам. Цінував своє життя і особистий час. Завжди доводив до кінця все почате. Рішучий, відповідальний, харизматичний воїн. Людина честі! Це був справжній цвіт нації, який віддав своє життя задля її збереження!» – поділився спогадами Іван Устимчук.

«Буду вдячний бачити всіх, хто приїде провести братика в останню путь», - звернувся Іван Устимчук. 

Редакція сайту новин Луцька «Конкурент» висловлює співчуття рідним і близьким загиблого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів