Поділитись:

У Луцьку до святкової молитви на Ораза-байрам доєдналися майже 40 мусульман (відео)

Середа, 10 квітня 2024, 15:54
У Луцьку до святкової молитви на Ораза-байрам доєдналися майже 40 мусульман (відео)

10 квітня у мечеті в Луцьку майже 40 людей доєдналися до святкової молитви, присвяченої Ораза-байраму — одному з головних мусульманських свят. 

Як розповів Суспільному голова релігійної громади «Рахма» Сервер Зейнідінов, напередодні, 9 квітня, після вечірньої молитви завершився місяць Рамадан.

«Це – святковий намаз, те що закінчився піст. Прихожани, мусульмани збираються в мечеті і разом проводять колективний намаз. Він короткий – два рікета намаза. До цього сидять люди, поки намаз почнеться – возвеличення Господа», – говорить Сервер Зейнідінов.

Іслам Мухамед на молитву прийшов з донькою. Він – єгиптянин, 16 років проживає у Луцьку.

«Сьогодні самий великий день, і ще три дні святкуємо, – каже Іслам. – Як всі, як в Україні, люди ходять на могилки, ходимо один до одного в сім’ї, даруємо подарунки».

Іслам МухамедІслам Мухамед
 

Ще один учасник молитви, Емомалі Худжаєв, розповів: на Волині проживає чотири роки. Він родомз міста Куляб Республіки Таджикистан. В Україну приїхав 1986-го, після навчання у Кадіївці Луганської області, працював на заводі, згодом шахтарем. Зараз служить у Збройних силах України.

«У мусульман не має такого – це не твоя Батьківщина. Де б не жив мусульманин – він має захищати цю Батьківщину. Я з командуванням розмовляв, вони дозвіл дали. Ми тримали піст, молились, у ЗСУ немає із цим обмежень», – додав Емомалі Худжаєв.

Емомалі ХуджаєвЕмомалі Худжаєв
 

Після молитви мусульмани сіли за обов'язковий святковий стіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів