Поділитись:

На кордоні Волині з Польщею планують стабілізувати рух

П'ятниця, 07 квітня 2017, 09:53

Польща і Україна продовжуватимуть співпрацю, зокрема на першому плані – стабілізація руху на кордоні.

Про це говорили під час круглого столу 6 квітня, – повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

"Ми маємо багато спільних пунктів пропуску та проектів щодо культурного обміну та бізнесу. Окрім цього, є багато аспектів, які об'єднують, зокрема це проект "Україна-Польща-Білорусь", спільні заходи щодо розбудови інфраструктури. Разом із цим, хочемо облаштувати і пункт пропуску в Устилузі. Також цікавий проект – будівництво залізничного пасажирського сполучення між м. Ковель та м.Хелм. Польська сторона купить рейковий автобус, який, маю надію, почне курсувати у червні. Це буде швидкісний рейковий автобус, що курсуватиме раз в день. Такий досвід має вже Львів, тож маю надію, що цей проект буде успішним і на Волині. Також хочемо відкрити пункт пропуску у Шацьку. Це теж був би великий плюс для туристичного та культурного розвитку Волині. Тобто хочемо бути частиною Європи і наш народ з цього шляху не зійде, незважаючи на будь-які втручання з боку агресора-сусіда. Тож хочу подякувати віце-консулу, що приєднався до нашої розмови", – відзначив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Степанцов.

Віце-консул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Марек Запур також відзначив факт, що польсько-українські відносини не повинні змінюватись та співпраця продовжиться.

"Ми також думаємо, що та особа, яка стріляла в консульство, стріляла і в українську державність. Ми розуміємо, що, імовірно, це провокація, адже це сталося напередодні голосування Європейським парламентом за безвіз для України. Тому ця справа дуже важлива, але не змінює мого ставлення до українсько-польських відносин. Тож маємо працювати, щоби це не змінилося, і в цьому числі на першому плані – стабілізація руху на кордоні", – зазначив Марек Запур.

Відтак, на завершення засідання Олександр Степанцов запропонував прийняти резолюцію "круглого" столу щодо добросусідських відносин,

Надрукувати
мітки:
коментарів