Поділитись:

Критично важливі: низку футбольних клубів забронювали від мобілізації

Вівторок, 09 квітня 2024, 18:37
Критично важливі: низку футбольних клубів забронювали від мобілізації

Міністерство молоді та спорту України надало Українській асоціації футболу (УАФ) та футбольним клубам КривбасДніпро-1, Динамо Київ, Оболонь та Шахтар статус критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Про це пише Футбол.Конкурент

Це означає, що дані клуби та УАФ зможуть бронювати своїх працівників від мобілізації, щоб вони могли й далі працювати та розвивати український футбол.

Також такий статус надано або підтверджено: благодійному товариству «Шахтар Сошіал», ТОВ «Шахтар-сервіс», громадським організаціям Київської міської, Одеської, Миколаївської, Львівської, Вінницької обласних організацій Фізкультурно-спортивного товариства "Динамо", Фізкультурно-спортивному товариству "Динамо" та низці інших підприємств та організацій.

Станом на лютий 2024 року, Мінспорту визначило 36 таких підприємств, установ та організацій.

Відповідно до закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», бронюванню підлягають військовозобов'язані, які працюють на підприємствах, в установах та організаціях, що є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Водночас порядок бронювання під час дії воєнного стану визначає, що кількість військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню, має становити 50% від кількості військовозобов'язаних підприємства, установи та організації.

У грудні 2023 року президент Національного олімпійського комітету (НОК) Вадим Гутцайт заявив, що частина українських спортсменів і тренерів заброньовані, але бронювати від мобілізації всіх спортсменів немає можливості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів