"Податок на повітря", – депутат Луцькради про абонплату на газ

Четвер, 06 квітня 2017, 13:50

Депутати Луцькради вимагають скасувати рішення НКРЕКП щодо встановлення абонплати на газ.

Луцькрада відправить звернення до Президента України, Кабінету Міністрів, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Генеральної прокуратури України, Національного антикорупційного бюро України згідно з додатком з вимогою скасувати абонплату. Про це говорили під час сесії Луцькради 6 квітня.

Депутат Андрій Козюра сказав, що таке звернення підготували три фракції: "Батьківщина", "Свобода", "Радикальна Партія".

"Це рішення є продовженням тарифного геноциду. Ми з вами спостерігаємо збільшення тарифів у три рази. Хоча влада запевняла, що то останнє подорожчання. Але побачили, що люди навчились економії, і ті олігархи визначили, що недостатньо доять народ і вирішили податок на повітря виставити", – сказав голова фракції "Свобода" у Луцькраді Микола Федік.

Депутат Костянтин Петрочук сказав, що таким чином вішають ще одне ярмо на плечі українців. І найбільше від введення абонплати постраждають соціально-незахищені верстви населення.

"Раніше люди обирали, що купити: ліки чи хліб, а тепер навіть і обирати не прийдеться – всі працюватимуть на абонплату", – сказав Костянтин Петрочук.

Олександр Кравченко зауважив, що таким чином вбивають у людей патріотизм, які будуть думати і працювати лише на те, як оплатити комунальні послуги.

Депутати підтримали звернення.