Поділитись:

У МОН розповіли, хто зі студентів і коли зможе виїхати на навчання за кордон

Четвер, 04 квітня 2024, 06:17
У МОН розповіли, хто зі студентів і коли зможе виїхати на навчання за кордон

Студенти-чоловіки тепер матимуть право виїхати за кордон на навчання чи стажування. Однак це буде лише семестрова опція.

Про це пише 24 канал.

Та й виїхати зможуть не всі охочі. Деталі в ефірі телемарафону розповів заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький.

Хто і коли із студентів зможе виїжджати за кордон

Посадовець зазначив, що зміни до постанови «Про внесення зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України» є правильними, адже мовиться про набуття досвіду та підтримання зв'язків між українськими та європейськими університетами. І додав, що академічна мобільність (тобто можливість для студентів тимчасово виїхати за кордон для навчання чи стажування, щоб здобути нові знання та досвід) тривала, але в ній брали участь тільки дівчата.

Винницький при цьому зазначив, що тепер втілять у життя семестрову мобільність. Вона стартує з вересня. Студенти зможуть брати участь в обмінах і на один семестр поїхати до європейського закладу.

«Переважно – другий-третій курс бакалаврату і скористати з тих знань, які надають наші європейські партнери. Мовиться виключно про державні та комунальні заклади освіти і тільки про бакалаврів віком 18 – 22 років. Ми прогнозуємо 2 тисячі хлопців у семестр», – повідомив заступник міністра.

І уточнив, що приблизно така кількість дівчат зараз виїжджає на навчання чи стажування за кордон.

Винницький також наголосив, що Україні після відновлення будуть потрібні люди із західним досвідом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів