Поділитись:

Волинянин організував наркотрафік у СІЗО на Рівненщині (фото)

Середа, 03 квітня 2024, 12:09
Волинянин організував наркотрафік у СІЗО на Рівненщині (фото)

На Рівненщині правоохоронці перекрили канал надходження наркотиків до СІЗО, який організував 40-річний «смотрящий» за ізолятором волинянин.

Про це у середу, 3 квітня, повідомили на фейсбук-сторінці поліції Рівненської області.

«Шляхом так званих "кидків" через "сліпу зону" на територію установи потрапили канабіс, бупренорфін, метадон, морфін та димедрол», – зазначили правоохоронці.

Злочинна група складалась з п'яти осіб.

Організував канал постачання наркотиків до Рівненського СІЗО так званий «смотрящий» за слідчим ізолятором – 40-річний волинянин. Його помічником став 38-річний утриманець пенітенціарної установи.

До «бізнесу» залучили ще двох чоловіків, які перебували на волі та перекидали наркотики на територію, а також іще одного виконавця – утриманця СІЗО, який «ловив» пакунки.

«Потім "товар" розподіляли серед засуджених: частина виручених коштів по традиції йшла в "общак", а решту лідер групи розподіляв між учасниками», – йдеться у повідомленні

Операція з ліквідації тюремного наркобізнесу відбувалась у кілька етапів. За цей час слідчі із залученням роти поліції особливого призначення у цілому провели 15 санкціонованих обшуків у камерах фігурантів та за місцем проживання. Під час слідчих дій вилучили наркотичні засоби та пристрої для їх вживання, мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи, зокрема й так звану «маляву»

Усім учасникам злочинної групи повідомили про підозру у вчиненні злочинів. Суд обрав усім запобіжні заходи у виді тримання під вартою, однак один виконавець сплатив заставу та перебуває на волі.

Слідчі закінчили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження до суду.

Волинянин організував наркотрафік у СІЗО на Рівненщині (фото)Волинянин організував наркотрафік у СІЗО на Рівненщині (фото)Волинянин організував наркотрафік у СІЗО на Рівненщині (фото)Волинянин організував наркотрафік у СІЗО на Рівненщині (фото)Волинянин організував наркотрафік у СІЗО на Рівненщині (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів