Поділитись:

На Тайвані стався найпотужніший за 25 років землетрус (відео)

Середа, 03 квітня 2024, 09:34
На Тайвані стався найпотужніший за 25 років землетрус (відео)

Вранці на Тайвані сталася серія землетрусів магнітудою 7,4 бала. Вони стали найсильнішими за останні 25 років. Щонайменше 4 людей загинуло, 97 – постраждали.

Про це пише «Українська правда».

Землетрус, який стався зранку у середу, 3 квітня, серйозно пошкодив основну автомагістраль вздовж східного узбережжя країни. Великі брили впали на шосе Сухуа, кілька тунелів засипало, в один розколовся навпіл.

Повідомляється про щонайменше дев'ять каменепадів і зсувів на шосе Сухуа. Дорога закрита, повідомило центральне інформаційне агентство Тайваню з посиланням на владу.

Ще одна автомагістраль, що з'єднує західне узбережжя зі східним Тайванем, також була пошкоджена каменепадом, щонайменше 12 автомобілів заблоковані, дев'ятеро людей поранені.

У Японії та Філіппінах оголосили попередження про цунамі, але згодом його скасували.

За даними Тайванського центрального командного центру з надзвичайних ситуацій, люди опинилися в пастках після обвалення щонайменше 26 будівель. Є повідомлення про людей, які заблоковані в семи будівлях.

Землетрус також вплинув на електропостачання, понад 91 000 домогосподарств залишилися без електрики. В країні – перебої з інтернетом.

Очікується, що Тайвань постраждає від афтершоків впродовж наступних трьох-чотирьох днів після землетрусу.

За словами представника Центрального метеорологічного управління Тайваню, у 1999 році на острові стався землетрус магнітудою 7,3, також відомий як землетрус Джідзі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів