Поділитись:

В Україні створять «табірні школи» для учнів з прифронтових зон

Середа, 03 квітня 2024, 06:21
В Україні створять «табірні школи» для учнів з прифронтових зон

У Міносвіти України мають намір забезпечити підвезення дітей з прифронтових територій до «бордингових» або «табірних» шкіл. Вони будуть розташовані у безпечніших місцях.

Про це сповістив міністр освіти і науки Оксен Лісовий під час презентації «Шкільні укриття: нові правила розподілення коштів». І додав, що такими безпечними локаціями мають стати заклади, де є укриття і може відбуватися позмінне очне навчання, – пише 24 канал. 

Лісовий уточнив: мовиться про виїзні очні сесії для дітей зі шкіл, у яких не можна організувати очне навчання.

«Це можуть бути санаторії, колишні відпочинкові табори для дітей, заклади профтехосвіти, коледжі, які можна перепрофілювати під це тимчасове рішення на період війни», – розповів посадовець.

І додав, що такі сесії, під час яких діти зможуть жити і навчатись у таких школах, можуть тривати тиждень, два, три або більше.

«Бординговими» закладами можуть стати об'єкти освітньої або рекреаційної інфраструктури, які можуть дозволити розмістити дітей в гуртожитку чи пансіонаті, нагодувати, забезпечити навчання і психологічну підтримку, вважає міністр.

«Наразі мова ведеться про створення 5 таких закладів, для їх обладнання інвестори планують виділити по пів мільйона доларів на кожну таку школу», – зауважив очільник МОН.

Загалом у Міністерстві освіти очікують, що кожна прифронтова область повинна мати хоча б один заклад бордингового типу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів