Поділитись:

Chrome та режим «інкогніто»: Google погодився знищити мільярди архівних записів

Середа, 03 квітня 2024, 01:47
Chrome та режим «інкогніто»: Google погодився знищити мільярди архівних записів

Компанія Google погодилася знищити мільярди записів зі своїх архівів, які відображали інтернет-активність користувачів у браузері Chrome під час роботи режиму "інкогніто".

Про це повідомляє The Guardian, – передає Укрінформ.

«Google погодився видалити мільярди записів, що містять особисту інформацію, зібрану від понад 136 мільйонів людей у США, які переглядають Інтернет-сайти через веббраузер Chrome», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, таким чином Google прагне домогтися мирного урегулювання судового позову, який подали до федерального суду Каліфорнії.

Виявилося, що увімкнення режиму, який нібито має гарантувати користувачу анонімність та приватність у мережі, не впливало на відстеження даних з боку Google. У позові компанію звинувачують у тому, що вона виявилася «ненадійним джерелом інформації».

Умови примирення також передбачають те, що Google упродовж п'яти років дозволятиме «інкогніто»-користувачам блокувати відстеження даних. Це відобразиться на прибутках Google, що збиратиме менше інформації, яку можна було б потім монетизувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів