Поділитись:

Комунальники Луцька замовили саджанців на три мільйони

Вівторок, 02 квітня 2024, 14:39
Комунальники Луцька замовили саджанців на три мільйони

У Луцьку комунальне підприємство «Парки та сквери» замовило квітів та кущів для озеленення міста на 3,1 мільйона гривень.

Розсаду повинно поставити підприємство «Плантпол-Україна», зареєстроване на Львівщині. Інформація про це розміщена у системі публічних закупівель «Prozorro», – пише Сила правди.

Закупівлю провели у форматі відкритих торгів з особливостями, однак на них був лише один учасник. Це підприємство «Плантпол-Україна» з сусідньої Львівської області. З ним 20 березня 2024-го уклали договір на 3,1 мільйона гривень. Його сума така ж, як і очікувана вартість закупівлі. 

Умовами договору передбачено, що за ці кошти підприємство надасть розсаду однорічних, дворічних та багаторічних квітів для озеленення міста. Загалом це – 106 тисяч 623 штуки розсади та кущів. Найдорожче коштуватимуть саджанці гортензії волотистої – 350 гривень за штуку. Їх замовили всього 13-ть на майже п’ять тисяч гривень. Натомість 1,22 мільйона гривень витратять на один з видів бегонії та 700 тисяч гривень на квіти фіалки. Серед рослин, які також повинні поставити – агератум, петунія, цинерарія, кущі шавлії дібровної тощо. Квіткову продукцію підрядник має надати впродовж квітня-червня 2024-го. 

ТОВ «Плантпол-Україна» працює з 2003 року. Його власниками є львів’яни Олег ТемчишинОлег та Єлизавета Мартинів, а також громадяни Польщі Кароль Павляк і Єжи Стажинські.

Директор комунального підприємства Олександр Михалусь пояснив «Силі правди», що ця закупівля відбулась у рамках тендеру на озеленення, який взимку цього року провів департамент житлово-комунального господарства. У ньому комунальне підприємство перемогло і виконуватиме роботи з озеленення міста. На це передбачено загалом 11 мільйонів гривень. Саме ж комунальне підприємство не має тепличного господарства та умов, щоб вирощувати багато квітів, тому купує їх у інших підрядників. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів