Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новина за понеділок, 1 квітня

Понеділок, 01 квітня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новина за понеділок, 1 квітня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за понеділок, 1 квітня.

Про те, що у Луцьку закривають популярне кафе

Головне у Луцьку: ТОП новина за понеділок, 1 квітня 

У Луцьку закривають популярну кав'ярню у спальному районі міста.

Про те, що на Запоріжжі загинула молода військова з Волині

Головне у Луцьку: ТОП новина за понеділок, 1 квітня 

У Запорізькій області загинула військовослужбовиця Надія Петруновська (Войцишин) з Любомльщини.

Про те, що лучани вкотре нарікають на працівницю громадської вбиральні у Центральному парку

Головне у Луцьку: ТОП новина за понеділок, 1 квітня 

Лучани вкотре нарікають на працівницю громадської вбиральні у Центральному парку. Жінка зачиняє вбиральню значно раніше заявленого графіка роботи, та свариться з відвідувачами.

 

Про новини Волині:

  • За вихідні на Волині трапилося три ДТП, у яких постраждали люди.

Як повідомили у поліції Волині, 30 березня, у селі Ворончин на Ківерцівщині, 17-річний мотоцикліст не впорався з керуванням та влетів у електроопору. Він отримав численні травми, хлопця госпіталізували до реанімації. Цього ж дня у селі Пальче зіткнулися водій авто та мотоцикліст. За кермом автомобіля був 65-річний лучанин, мотоцикла - 24-річний житель села Котів, він травмувався і нині перебуває в лікарні. Попередньо, водії були тверезі.

  • Також 31 березня, 34-річний ковельчанин, перебуваючи за кермом автомобіля Volkswagen, не впорався з керуванням, злетів у кювет і перекинувся.

Попередньо, трапилося це через пробиття колеса. У аварії травмувався пасажир авто, 33-річний чоловік, його ушпиталили.

  • На Маневиччині поліцейські вилучили у волинянина боєприпаси.

Як повідомили у нацполіції, інцидент трапився 31 березня, у селі Лишнівка. Наряд групи реагування патрульної поліції за порушення правил безпеки дорожнього руху зупинив 49-річного скутериста, жителя Камінь-Каширського району. Під час поверхневого огляду волинянина, поліцейські виявили у рюкзаку 60 набоїв калібру 5,45 мм. На місце прибула слідчо-оперативна група, набої вилучили та направили на дослідження.

Про головні новини країни:

  • Окупати вдарили керованим авіабомбами по Харкову пізно ввечері 31 березня, у результаті чого пошкоджені освітня установа, гуртожиток та житловий будинок, а також горіли автобуси, вантажівка та легкове авто Також загарбники обстріляли пожежно-рятувальний підрозділ у Харківській області вночі 1 квітня. Одне з влучань прийшлось безпосередньо у будівлю, результаті обстрілу третина приміщення пожежного депо була зруйнована. На щастя, обійшлося без постраждалих.
  • Також російські війська у понеділок вдень завдали ударів по місту Вовчанськ у Чугуївському районі Харківської області, внаслідок чого отримала поранення 27-річна жінка. За час повномасштабного вторгнення російська армія зруйнувала практично всю комунальну і приватну енергетичну інфраструктуру Харкова. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов в інтерв'ю LIGA.net. За його словами, щодня з'являються нові руйнування. Також ворог нищить житлові будинки. Приміром, на Північній Салтівці практично немає жодного вцілілого багатоповерхового будинку. "Я не знаю, який план у ворога. Вже зруйновано практично всю критичну енергетичну інфраструктуру, приватну також розбито", - каже Терехов. Мер зауважує, що ситуація для енергетичної галузі в місті дуже важка. Зокрема, під час ракетної атаки 22 березня РФ зруйнувала всі трансформаторні підстанції, пошкодила ТЕЦ. У місті був блекаут. Наразі в Харкові діють погодинні графіки відключення світла.
  • Рашисти продовжують шукати щілини у кордоні і намагаються прорватися в Україну. Так наші прикордонники зупинили російську диверсійно-розвідувальну групу на Сумщині. За інформацією Держприкордонслужби, 31 березня прикордонники під час виконання бойового завдання на одному з напрямків державного кордону в Сумській області виявили кілька осіб ворожої ДРГ, які рухалися з території Росії. По диверсантах одразу відкрили вогонь на ураження, зав’язався стрілецький бій. У результаті росіяни втекли назад на територію рф.
  • Пил з пустелі Сахара прийшов в Україну, в понеділок, 1 квітня він поширився на більшість регіонів. За інформацією Укргідрометцентру, все через хвилю тепла із західного Середземномор'я, яка, окрім пилу, принесла до нас ще й аномально високі температури повітря останніми днями. Однак синоптики запевнили, що в Україні не буде як такої пилової бурі, а лише легке погіршення видимості. Але попри це, працівники Гідрометцентру закликали українців зачиняти вікна, адже пил може бути шкідливим для людей з респіраторними захворюваннями, осіб похилого віку та дітей.
  • З 1 квітня в Україні на 900 гривень зросла мінімальна зарплата. Вона становитиме 8000 гривень, у погодинному обчисленні - 48 гривень. Такі зміни були передбачені держбюджетом на 2024 рік. Востаннє мінімальну зарплату піднімали у січні цього року – до 7100 гривень. У 2023 році мінімалка жодного разу не змінювалася і становила 6700 гривень. Зазначають, що новий розмір мінімальної зарплати вплине на розміри деяких податків і штрафів, які до неї прив’язані, а також лікарняних і декретних виплат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів