Поділитись:

На Волині затримали майже 20 тонн сантехніки з "липовими" документами

Середа, 05 квітня 2017, 18:09
На Волині затримали майже 20 тонн сантехніки з «липовими» документами

Волинські митники спільно з УСБУ у Волинській області попередили спробу ввезення в Україну сантехніки за заниженою в 27 разів митною вартістю.

Про це повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

Вантаж сантехнічних труб та комплектуючих прямував через українсько-білоруський кордон в режимі прохідного транзиту нібито на адресу білоруської фірми. Вантаж із 145 найменувань загальною вагою понад 19,7 тонн з Туреччини переміщувався через митний пост "Доманове" Волинської митниці ДФС вантажним авто, яким керував громадянин Білорусії, а підставою для цього були документи з іншої регіональної митниці, у яких вартість вантажу зазначалася на рівні 2,8 тисячі доларів.

Володіючи інформацією про можливе значне заниження митної вартості транспортованого вантажу, правоохоронці вжили додаткових заходів, щоб вилучити у водія експортну митну декларацію Республіки Туреччина та сертифікат походження.

Аналіз цих документів та співставлення їх з пред'явленими на митниці засвідчили невідповідність між задекларованою та реальною вартістю вантажу. Окрім того, в документах суттєво різнилися адреси одержувачів товару, що вказує на умисне маніпулювання даними в документах, що подавалися для митного оформлення.

Водій як представник фірми-перевізника з Республіки Білорусь вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом подання органу доходів і зборів документів invoice, що містять неправдиві відомості щодо найменування товару, його дійсної міжнародної класифікації, відправника та/або одержувача товару, його дійсної вартості.

Правоохоронці вилучили товар.

Надрукувати
мітки:
коментарів