Поділитись:

Депутати Луцькради проситимуть Верховну Раду збільшити зарплати медикам

Середа, 05 квітня 2017, 14:28
 Депутати Луцькради проситимуть Верховну Раду збільшити зарплати медикам

Депутати Луцькради звернуться до Прем'єр-міністра та Верховної Ради щодо збільшення оплати праці в сфері охорони здоров'я та збільшення медичної субвенції держбюджету на 2017 рік.

Проект рішення підготувала фракція "Самопоміч" у Луцькраді. Про це сказала депутат Алла Надточій 5 квітня під час засідання комісії з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Алла Надточій зазначила, що цим зверненням привернуть увагу Прем'єр-міністра та нардепів до проблем оплати праці медичних працівників та підвищення престижу професії лікаря.

У зв'язку з новою "мінімалкою" зарплата технічного персоналу і висококваліфікованого, такого як лікарі, фельдшери тощо, фактично зрівняється. Тому це питання потребує комплексного вирішення проблеми незабезпеченості бюджетними коштами фонду олати праці закладів охорони здоров'я, "зрівнялівки в оплаті праці медичних працівників. Адже на сьогодні лікар-інтерн має таку ж зарплату, як прибиральниця.

Як йдеться у самому проекті рішення, рівень зарплат може вирішити багато проблем у медичній галузі і, за відсутності термінового дофінансування, призвести до кадрового дефіциту у медицині.

Проект звернення депутати Луцькради розглянуть під час пленарного засідання сесії.

Надрукувати
мітки:
коментарів