Поділитись:

У Луцьку працює унікальна школа, в якій навчають керувати FPV-дронами (відео)

Середа, 27 березня 2024, 10:26
У Луцьку працює унікальна школа, в якій навчають керувати FPV-дронами (відео)

У Луцьку працює унікальна школа для навчання операторів FPV-дронів – «Volyn falcons» або «Волинські соколи». У навчальному центрі вже пройшли курси операторів безпілотників три десятки людей. Програму самостійно створили і вдосконалюють луцькі інструктори. 

Про це повідомили у навчальному центрі «Волинські соколи», – пише Центр журналістських розслідувань «Сила правди».

Зі слів інструкторів школи, зазвичай курсанти починають літати вже на першому практичному занятті. Тренуються на 7-дюймових дронах. Такі ж найчастіше використовують українські військові на передовій.

«Два тижні симулятора, тиждень польотів і людина на 90% готова до служби», – каже інструктор Олександр Смолярчук.

Місцевість для тренувань обирають максимально схожу до реальних бойових умов. На дрони чіпляють пляшки з водою, що імітують масу бойової частини.

«Під час навчань не було розбито жодного дрона. Були факапи, були аварії, ДТП, але дрони всі літають далі», – розповідає Олександр Смолярчук.

36-річний волинянин Олександр Кравчук готується до служби у 100-ій окремій бригаді. Він вже побував на фронті, де ознайомився з роботою пілотів FPV-дронів. А на полігоні під Луцьком він відточує навички маневрування між перешкодами, влучання по рухомих цілях та бліндажах.

«До цього треба звикнути, а на другий-третій політ це набагато легше сприймається. Дрон в повітрі навіть більш стабільний, ніж у симуляторі», – ділиться Олександр Кравчук.

Загалом у цій школі вже пройшли навчання 30 чоловіків і жінок. Четверо подали документи для служби в підрозділі РУБпАК 100-ї окремої бригади територіальної оборони. Крім цього підрозділу, інструктори планують навчати рекрутів для служби в батальйоні «Любарт» бригади Національної гвардії «Азов». Навчають і цивільних, які хочуть опанувати цю професію. Поки що витрати на підготовку пілотів покривають спонсори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів