Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 26 березня

Вівторок, 26 березня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 26 березня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за вівторок, 26 березня.

Про те, скільки потрібно грошей для комфортного життя у Луцьку

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 26 березня 

З кожним місяцем ціни у магазинах ростуть: одяг, їжа, комунальні послуги дорожчають. Тому з часом доводиться шукати додаткові можливості для заробітку, або ж відмовляти собі у чомусь.Виявилось, що різним людям потрібна різна сума для комфортного життя, проте усі зійшлися на тому, що найбільше грошей йде саме на їжу та одяг. Хтось називав 15 тисяч, але з умовою, що є власне житло і платити оренду не потрібно, а комусь було мало й 30 тисяч гривень.

Про те, на Донеччині загинув 25-річний Олександр Пархомчук з Луцького району

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 26 березня 

У Донецькій області загинув 25-річний старший солдат Олександр Пархомчук з села Веснянка Луцького району.

Про те, що на Волині жінка подала на розлучення, бо її чоловік – ухилянт

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 26 березня 

У Ковелі жінка подала на розлучення, оскільки її чоловік ухиляється від мобілізації, для чого переїжджає з місця на місце по всій Україні, з нею фактично не проживає та нехтує сімейними обов’язками, а добровільно розірвати шлюб в органах РАЦСу не бажає.

Про головні новини Волині:

  •  На війні не стало волинянина Василя Гаврука. Воїн 1981 року народження був родом із села Линівка Луцького району. Життя захисника обірвалося 3 квітня 2022 року.
  • Також у Донецькій області загинув 25-річний старший солдат Олександр Пархомчук з села Веснянка Луцького району. Воїн служив на посаді водія гранатометного взводу.
  • Восьмеро волинян організували незаконне виробництво підроблених товарів побутової хімії.

У підпільному цеху в одному з сіл Луцького району вони виготовляли продукцію, на яку наклеювали етикетки із назвами відомих торгових марок.

  • Голова Служби безпеки України Василь Малюк заявив, що в оперативно-стратегічному угрупованні військ «Хортиця» діяв російський агент з Волині, якого допоміг затримати нинішній головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський, тоді він очолював з'єднання.

Про головні новини країни:

  • російські окупаційні війська завдали ракетного удару по району житлової забудови Харкова. Як повідомив мер міста Ігор Терехов, був "приліт" у Шевченківському районі міста. "Попередньо удар прийшовся по району житлової забудови Харкова. Пізніше Терехов додав, що "постраждала нежитлова будівля, у багатоповерхівці, що знаходиться поряд, повилітали шибки.
  • Також у ніч проти 26 березня російські війська атакували Україну 12 дронами типу Shahed. Ворог випустив ударні дрони з мису Чауда в тимчасово окупованому Криму та з Курської області рф.
  • росіяни також обстріляли Донеччину двома зенітними керованими ракетами С-300. Повітряний напад відбивали мобільні вогневі групи Сил оборони України в Миколаївській та Харківській областях.
  • Збройні сили України завдали удару по десантному кораблю «Костянтин Ольшанський», який росіяни привласнили після окупації Криму у 2014 році.

Про це заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук. За його словами, після окупації Криму «Костянтин Ольшанський» довго простоював у бухті Севастополя, а судно розбирали на запчастини. Однак згодом його відновили й росіяни намагалися видати цей корабель за свій відновлений десантний корабель «Минск» чи «Оленегорский горняк», які українські військові вразили раніше. Корабель уразили ракетою «Нептун».

  • Президент України Володимир Зеленський звільнив Олексія Данілова з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони​​​​​​​

На місце Данілова призначили Олександра Литвиненка, який раніше був головою Служби зовнішньої розвідки. Натомість Зеленський призначив новим головою Служби зовнішньої розвідки України Олега Іващенка. Відомо, що раніше генерал Олег Іващенко обіймав посаду першого заступника начальника Головного управління розвідки МО України — помічника головнокомандувача Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів