Поділитись:

Теракт у Луцьку: Польща просить Україну надати юридичну допомогу

Середа, 05 квітня 2017, 08:58
Теракт у Луцьку: Польща просить Україну надати юридичну допомогу

Національна прокуратура Польщі попросила прокуратуру в Луцьку про надання юридичної допомоги у слідстві, яке ініційовано у Варшаві 29 березня у зв'язку з терактом проти генконсульства РП.

Про це пвоідомляє Укрінформ з посиланням на польську прокуратуру.

"На цьому етапі здійснено заходи щодо з'ясування обставин справи, а також виявлення і притягнення злочинця до кримінальної відповідальності. З цією метою 31 березня 2017 року до обласної прокуратури в Луцьку, яка в Україні веде цю справу, направлено звернення про надання міжнародної юридичної допомоги", – йдеться в повідомленні прокуратури.

Зазначається, що польська сторона звернулася до української з проханням про можливість ознайомлення польських прокурорів з матеріалами справи, а також допущення польських прокурорів, а також функціонерів Агенції внутрішньої безпеки РП до участі у процесуальних діях в рамках українського слідства.

Інформується, що в рамках польського слідства вже вдалося опитати усіх працівників генконсульства Польщі в Луцьку, які в момент теракту перебували у будинку генконсульства.

Як інформувало агентство, Мазовецький закордонний відділ Департаменту з питань оргзлочинності і корупції Національної прокуратури Польщі розпочав слідство у справі обстрілу Генконсульства Польщі в Луцьку. Кримінальну справу порушено за статтею 163 пункт 1 Кримінального кодексу Польщі, тобто вчинення небезпечного злочину. Відкриття справи було можливим у відповідності до статті 110 Кримінального кодексу РП, що передбачає автоматичне відкриття справи, якщо злочин за кордоном спрямований проти інтересів Польщі і її громадян.

Прокуратура доручила слідство Агенції внутрішньої безпеки Польщі.

Нагадаємо: 29 березня у будівлі Генерального консульства Польщі в Луцьку стався вибух. Правоохоронні органи ідентифікують нічний обстріл як теракт. Служба безпеки України пропонує винагороду 25 тисяч гривень за інформацію про вибухи у Генеральному Консульстві Польщі у Луцьку.

До слова, всі польські консульства вже відновили свою роботу.

Надрукувати
мітки:
коментарів
30 квітня 2024
28 квітня 2024
26 квітня 2024
25 квітня 2024
23 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024