Поділитись:

Наявність братів та сестер впливає на ймовірність щасливого шлюбу, - досліджнення

Вівторок, 26 березня 2024, 00:59
Наявність братів та сестер впливає на ймовірність щасливого шлюбу, - досліджнення

Нове революційне дослідження показує, що кількість братів і сестер, з якими ви виросли, може значно вплинути на ймовірність щасливого шлюбу.

Як пише HackSpirit, дослідники з Університету штату Огайо виявили, що з кожним додатковим братом або сестрою шанси розлучитися зменшуються на 3%. Ця наукова праця проливає нове світло на те, як сімейна динаміка впливає на наше доросле життя та стосунки, – передає Уніан.

На думку науковців, чим більше у людини братів і сестер, тим краще вона може орієнтуватися в складнощах шлюбу. Ця кореляція підкреслює потенційну користь великих сімей у розвитку навичок, необхідних для успішних стосунків.

Увагу до дослідження привернула блогерка Тоні Тоне, яка записала вірусне відео у TikTok. Ідея полягає в тому, що брати й сестри служать агентами ранньої соціалізації, навчаючи вести переговори, ділитися та розв’язувати конфлікти.

Додатковим підтвердженням є дослідження 2016 року, яке провели науковці з Університету штату Огайо. Вони вивчали, як наявність братів та сестер зменшує ризик розлучення - кожен наступний такий родич зменшує цю ймовірність на 3%. Ця статистика свідчить про відчутний вплив братів і сестер на довголіття подружжя, пропонуючи нове розуміння того, як сімейна динаміка формує стосунки дорослих.

Більш широкі наслідки цих висновків свідчать про потенційну зміну того, як ми сприймаємо планування сім’ї та цінність великих сімей. 

Дослідження про стосунки

Дещо раніше вчені назвали ситуацію, коли чоловіки легше пробачають зраду коханої. Щоб отримати такі висновки, було опитано 156 чоловіків з великого державного університету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів