Поділитись:

На «Ягодині» та «Раві-Руській» повністю заблокований рух вантажівок у бік Польщі

Неділя, 24 березня 2024, 11:48
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Станом на ранок неділі, 24 березня, польські фермери не випускають з України вантажівки на двох пунктах пропуску у Волинській і Львівській областях. Йдеться про ПП «Ягодин» та «Рава-Руська».

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, – передає Еспресо.Захід.

Наразі на кордоні з Польщею блокуються напрямки «Угринів», «Ягодин» та «Рава-Руська». На двох останніх фермери не пропускають вантажні авто, які їдуть з України у Польщу. За останній період там фіксуються нульові показники перетину кордону на виїзд з України. Загалом там перебувають в черзі близько 500 вантажівок.

У розблокованих КПП на польському кордоні теж є черги, але рух вантажівок не блокується.

«Ми маємо черги по трьох напрямках – Словаччиною, Угорщиною та Румунією. Зокрема, у напрямку пункту пропуску «Ужгород», це кордон зі Словаччиною, станом на ранок – це десь 300 вантажівок очікують у черзі», – додав Демченко.

Крім цього, близько 800 вантажівок стоять у черзі у пункті пропуску «Тиса» на кордоні на території Угорщини, а напроти пункту пропуску «Порубне» близько 400 вантажівок очікують в'їзду з території Румунії.

«Тут ми бачимо збільшення черг саме з початком блокування руху польськими фермерами на кордоні з Україною, оскільки досить складно перетнути кордон з Польщею», – зауважив речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів