Поділитись:

Розвиває координацію та уважність: у Луцьку діє петанк клуб для пенсіонерів (відео)

Субота, 23 березня 2024, 22:39
Розвиває координацію та уважність: у Луцьку діє петанк клуб для пенсіонерів (відео)

Другий рік у Луцьку для пенсіонерів діє петанк клуб – гри, де учасники кидають металеві кулі на твердому ґрунті. Зараз клуб відвідує орієнтовно 15 лучан.

Після зимової перерви учасники петанк клубу відновили тренування просто неба для участі у майбутніх турнірах, розповіла Суспільному членкиня правління громадської організації «Центр освіти «Університет третього віку» Катерина Мельник

«Плануємо займатися двічі або тричі на тиждень по півтори-дві години. Все буде залежати від погодних умов. Гра «Петанк» виникла на півдні Франції в 1907 році. Вона розвиває координацію та уважність», — каже Катерина Мельник.

Лучанці Наталії Кощевій – 70. Жінка разом із відвідувачами Університету третього віку тренується грати у петанк – кидає металеві кулі на твердому ґрунті. Каже: вперше про цю гру дізналася під час змагань у Польщі.

«Це гра на свіжому повітрі. Ти об’єднана в клуби, маєш знайомства. А ще є такі фізичні можливості, які треба розвивати в нашому віці. Це – цілеспрямованість», – говорить Наталія Кощева.

Кожен гравець використовує пару кульок з однаковим візерунком,розповідає учасниця клубу Ольга. За правилами гри, учасник турніру стає в коло, з якого не можна виходити та кидає металеві кулі.

«Кожен учасник по черзі бере свої кульки та кидає якомога ближче до тої маленької кулі. Гра йде до 13 балів», – каже учасниця клубу Ольга Оропай.

Для точнішого кидка, говорить учасник клубу Леонід Костюк, треба правильно тримати кисть.

За словамичленкині правління громадської організаціїКатерина Мельник, петанк клуб відвідують пенсіонери в категорії 60+. Загалом у ГО «Центр освіти «Університет третього віку» наразі налічується понад 130 учасників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024