Поділитись:

На Волині прикордонники показали колегам, як облаштовувати кордон (фото)

П'ятниця, 22 березня 2024, 17:10
На Волині прикордонники показали колегам, як облаштовувати кордон (фото)

Прикордонники Волині поділилися досвідом облаштування кордону з колегами інших загонів.

Про це у п'ятницю, 22 березня, повідомили на фейсбук-сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Упродовж кількох днів на базі прикордонних підрозділів Волинського загону проводився навчально-методичний збір з офіцерами, відповідальними за напрямок озброєння та інженерно-технічного забезпечення ділянок кордону західного регіону.

Під час збору учасникам продемонстрували порядок облаштування держрубежу та нарощення прикордонної інженерної інфраструктури на ділянці кордону з Білоруссю та Польщею. Офіцери мали змогу побачити, як встановлюють загородження з бетонного і сітчастого паркану, бетонні піраміди, системи віддаленого відеоспостереження, як риють протитанкові рови.

Також з офіцерами-прикордонниками провели заняття щодо порядку облаштування наземних бетонних, збірно-розбірних споруд для укриття особового складу, постів спостереження, вогневих позицій, взводних опорних пунктів тощо. Довели основні вимоги з експлуатації автомобільної та бронетанкової техніки.

Програму збору розробили так, аби максимально розказати та показати на прикладі, як потрібно облаштовувати й укріплювати лінію державного кордону та прикордоння. Адже на Волині прикордонники провели величезний обсяг робіт в цьому напрямку та активно продовжують працювати над нарощенням інженерних загороджень й нині.

«Метою цього збору є визначення єдиного підходу і дотримання в подальшому певного порядку облаштування інженерних споруд та загороджень на ділянках кордону з країнами ЄС. Тому впевнений, що кожен з учасників перейме передовий досвід та візьме на озброєння усі механізми й процеси, про які дізналися та побачили під час візиту на цю ділянку кордону. Вдячний керівнику та персоналу Волинського прикордонного загону за проведену роботу із забезпечення надійного укріплення держрубежу», – підсумував результати збору заступник начальника Західного регіонального управління з озброєння та інженерно-технічного забезпечення Сергій Граменко.

На Волині прикордонники показали колегам, як облаштовувати кордон (фото)На Волині прикордонники показали колегам, як облаштовувати кордон (фото)На Волині прикордонники показали колегам, як облаштовувати кордон (фото)На Волині прикордонники показали колегам, як облаштовувати кордон (фото)На Волині прикордонники показали колегам, як облаштовувати кордон (фото)На Волині прикордонники показали колегам, як облаштовувати кордон (фото)На Волині прикордонники показали колегам, як облаштовувати кордон (фото)На Волині прикордонники показали колегам, як облаштовувати кордон (фото)На Волині прикордонники показали колегам, як облаштовувати кордон (фото)На Волині прикордонники показали колегам, як облаштовувати кордон (фото)На Волині прикордонники показали колегам, як облаштовувати кордон (фото)На Волині прикордонники показали колегам, як облаштовувати кордон (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів