Поділитись:

Чи була гра України переконливою: Федецький прокоментував матч проти Боснії

П'ятниця, 22 березня 2024, 15:51
Чи була гра України переконливою: Федецький прокоментував матч проти Боснії

Колишній захисник збірної України Артем Федецький прокоментував перемогу національної команди над Боснією і Герцеговиною (2-1) в матчі плей-оф кваліфікації до Євро-2024.

Про це пише Конкурент.Футбол. 

Ваші враження від гри і результату проти Боснії і Герцеговини?

– Нервова гра, звичайно. Результат – скажу так, я вгадав, казав, що буде 2-1 на нашу користь, але, звичайно, цього треба було очікувати. Ми розуміємо, що балканські збірні, тим паче коли вони забивають перший мʼяч, то потім використовують усі можливі методи: і затримки часу, і гра по результату, щоб засушити матч. Але хлопці молодці, впоралися.

Звичайно, був непростий психологічний моральний тиск, бо багато було на кону поставлено в цьому матчі. Але молодці, Ребров вгадав з замінами, у потрібний момент випустив футболістів, особливо це стосується Яремчука, який і гол забив, і гольову передачу віддав. Я не думаю, що це було «щоб врятувати», це були тонкі технічні моменти – ми грали на вістрі з двома однотипними форвардами, обидва відзначилися.

– Чого, на вашу думку, не вистачало нашій команді для того, щоб переконливіше грати?

– У вас, журналістів, трохи відрізняється поняття "переконливіша гра". Коли ти не професійний футболіст, то не можеш зрозуміти, як це відбувається безпосередньо. Ми бачимо по налаштуваннях, що команда була налаштована психологічно, матч був непростий. І це балканська збірна, це непроста команда.

Звичайно, коли забиваєш першим, гра складається зовсім по-іншому. А так – десь було поставлено на кон у цьому матчі, чого вартуватиме невдача. Нам потрібно було обовʼязково перемагати. Звичайно, грали в цьому плані обережно, був психологічний тиск на результат.

Ясно, що хотілося яскравішої гри. Щоб Україна грала впевненіше, більше створювала гольових моментів. Але є такі матчі, де треба відштовхуватися від того, як грає суперник. Вчора, напевно, десь грали обережніше, і десь боснійці навʼязали притаманний їм стиль гри. Вони грали у такий спокійний футбол, намагалися переміщатися спокійно.

Звичайно, нам треба було включити трохи більше швидкості, якби забили раніше, гра склалася зовсім би по-іншому. Але хлопці молодці, що не опустили руки, билися до кінця, вірили в результат, думаю, не тільки футболісти, але й уся Україна, і досягли його.

Нагадаємо, що у фіналі плей-оф відбору на Євро-2024 збірна України зіграє з Ісландією. Гра відбудеться у Вроцлаві у вівторок, 26 березня, і розпочнеться о 21:45.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів