Поділитись:

У Міноборони розробляють протимінні берці для саперів (фото)

П'ятниця, 22 березня 2024, 14:16
У Міноборони розробляють протимінні берці для саперів (фото)

Міноборони розробляє спеціальне взуття для саперів – противибухові берці зменшать ризик травмування ніг під час розмінувань.

Про це у п'ятницю, 22 березня, повідомили на сайті Міністерства оборони України.

Нині Центральне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення разом з Командуванням сил підтримки проводять випробування.

«Фактично це такі багатошарові берці з кевларовою (балістичною) устілкою. Взуття допоможе затримати уламки в підошві та запобігти серйозним травмуванням саперів. Головна задача, яку має виконувати таке взуття – зберегти кінцівку», – заявив Віталій Половенко, заступник Міністра оборони.

За попередніми вимогами, протимінні берці повинні запобігти ефекту ураження певних видів протипіхотних вибухових пристроїв.

Половенко додав, що спеціалісти з Центрального управління вивчають різні зразки такого взуття, працюють над удосконаленням тактико-технічних характеристик.

За результатами випробувань та затвердженого зразка таке протимінне взуття поставлять на забезпечення ЗСУ.

У Міноборони розробляють протимінні берці для саперів (фото)У Міноборони розробляють протимінні берці для саперів (фото)У Міноборони розробляють протимінні берці для саперів (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів