У Луцьку почистили берег Сапалаївки та висадили там клени (фото)

П'ятниця, 22 березня 2024, 12:24

У Луцьку з нагоди Всесвітнього дня водних ресурсів влаштували екологічну толоку, аби прибрати територію колишнього ботанічного саду вздовж річки Сапалаївки та дитячої залізниці.

Про це у п'ятницю, 22 березня, повідомили на сайті Луцької міської ради.

«Вже традиційно парк поблизу Палацу учнівської молоді входить до когорти тих територій міста Луцька, котрі потребують постійного прибирання. Не виключення й цей рік. Після зими тут накопичилось чимало побутового сміття, тож сьогодні з нагоди Всесвітнього дня водних ресурсів, на цій ділянці організували толоку», – йдеться у дописі.

За словами начальника відділу екології Луцької міської ради Оксани Лисак, зараз на цій території немає високої порослі та трави, тому все зимове сміття чудово видно і його легко прибрати.

«Ця локація – центр міста і, відповідно, найбільша зона нашої відповідальності. Взимку вздовж Луцької дитячої залізниці, яка межує з річкою Сапалаївкою, було проведено вирізання хмизу та самонасіву. У такий спосіб ми підготували собі фронт робіт на майбутнє. Це територія колишнього ботанічного саду, за яким вже тривалий період часу не доглядає Волинський національний університет імені Лесі Українки, і вона в дуже захаращеному стані, тому місто мусить брати на себе відповідальність за цю територію», – розповіла вона.

До участі в толоці запросили представників трудових колективів природоохоронних організацій, офіси яких знаходяться в безпосередній близькості до цієї локації. Люди прибрали побутове сміття, якого в хащах та зарослях назбиралось чимало.

Секретар Луцької міськради Юрій Безпятко висаджував тут дерева. Він зазначив, що цьогоріч парк значно чистіший, ніж він був минулого року:

«Культура наших людей значно підвищилась, адже не видно дуже сильної засміченості. Попри те, що сьогодні відбувається в нашій країні, хочеться зробити Луцьк комфортнішим, чистішим та кращим».

Загалом висадили 20 кленів гостролистих. Це культурні саджанці, які створять на цій локації прообраз майбутнього парку. А все зібране сміття та сухі гілки вивезли на полігон твердих побутових відходів у село Брище.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: