Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 21 березня

Четвер, 21 березня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 21 березня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за четвер, 21 березня.

Про те, де у Луцьку кавувала Jerry Heil

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 21 березня 

У луцьку кав'ярню «Ідеаліст» навідалась українська співачка Jerry Heil. 

Про те, що у Луцьку відкрили нову доставку найбільших суші

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 21 березня 

У Луцьку відкрили новий заклад з доставкою суші.

Про те, що у Луцьку водій авто не пропустив на «зебрі» пішоходів і отримав покарання

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 21 березня 

У Луцьку на Відродження водій ВАЗ не зупинився не пропустив на «зебрі» пішоходів і отримав від патрульних постанову.

 

Головні новини Волині:

  • Володимирську громаду сколихнула чергова сумна звістка. У результаті ДНК-експертизи підтверджено загибель володимирчанина - старшого солдата Романа Калашнюка.
  • У місті Володимир чоловік хотів покінчити з життям.

Як зазначили у ДСНС, ввечері 21 березня до служби порятунку 101 надійшло повідомлення, що на вул. Луцькій чоловік 1991 року народження вирішив скоїти самогубство. На місце виклику прибули рятувальники, які встановили автодрабину для підйому у вікно 5-го поверху. Тим часом інші рятувальники піднялися по сходовій клітині до вхідних дверей квартири та відкрили їх під наглядом працівників поліції. Після чого чоловіка знайшли непритомного у квартирі, де працівники екстренної медичної допомоги змогли надати допомогу чоловіку.

  • За добу 20 березня на Волині горіли 2 будинки й 1 автомобіль

Як повідомили рятувальники, одна з пожеж трапилася на приватній території в селі Острів'я Шацької громади. Відомо, горіли покрівлі житлового будинку та розташованої поруч літньої кухні. Імовірно, пожежа трапилася через коротке замикання електромережі. Наприкінці дня на бульварі Дружби Народів у Луцьку загорівся легковий автомобіль. Ймовірна причина пожежі — несправність електричних систем. Внаслідок пожежі пошкоджений салон легковика.
Крім того, від правоохоронців надійшло повідомлення про те, що під час пожежі в житловому будинку в м. Любомлі травмувалася власниця. Пенсіонерку з термічними опіками ніг і нижньої частини живота у важкому стані госпіталізували до  Луцької міської клінічної лікарні. Ймовірна причина пожежі — необережне поводження з вогнем.

  • Збитки складають понад 16 млн грн. СБУ на Волині викрила незаконні махінації з лісом у національно-природному парку.

Правоохоронці встановили, що керівник Ківерцівського національно-природного парку «Цуманська пуща» спільно з керівником волинського деревообробного підприємства здійснили незаконну рубку особливо цінних порід дерев на території природно-заповідного фонду.

Про головні новини України:

  • Вранці 21 березня російські війська вдарили по Києву балістичними та крилатими ракетами, унаслідок чого в місті є пошкодження та постраждалі.

Про це повідомили в столичній військовій адміністрації.
За попередніми даними, внаслідок ракетного удару у Подільському районі є падіння уламків на територію нежитлової забудови; загоряння на трансформаторній підстанції,
У Шевченківському районі пошкоджено багатоповерховий житловий будинок, вибуховою хвилею вибиті вікна, зафіксовано загорянням квартири; горіли три автомобіліі, також уламки впали на територію житлової забудови між дитячим садком та житловими будинками, загорівся приватний житловий будинок.
У Святошинському районі зафіксовано пошкодження багатоповерхового житлового будинку, спалахнула автівка.
Достеменно відомо про 13-х постраждалих. Інформаці щодо загиблих відсутня. Всі екстрені служби працюють на місцях пригод.

  • Російська армія завдала удару по критичній інфраструктурі лівобережної Херсонщини, звинувативши в обстрілі Україну. Про це розповів перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський. За його даними, внаслідок обстрілу без світла, газу та води залишилися мешканці міста Каховка. Удар по лівобережжю він назвав «провокацією».  
  • Окрім того Росіяни скинули вибухівку з безпілотника на Берислав Херсонської області, поранення отримав чоловік. У 46-річного місцевого  жителя травмовані ноги, забій спини та голови.
  • Вдень 21 березня російські військові обстріляли балістикою Миколаїв, внаслідок чого одна жінка загинула, ще четверо постраждали.
  • Експосадовця одного з управлінь продовольчого забезпечення Тилу Командування Сил логістики ЗСУ підозрюють у незаконному збагаченні.

Як повідомили у Офісі Генпрокурора, за даними слідства, вже звільнений з посади експосадовець, будучи особою, уповноваженою на виконання функцій держави, набув активів на майже 58 млн грн. Мова йде про автомобіль «Toyota», 2022 року випуску, квартиру в Києві, обласну базу спеціального медичного призначення на Хмельниччині загальною площею 2022 квадрати, 55 земельних ділянок у різних регіонах, а також єдиний майновий комплекс Хмельницького державного експериментального протезно-ортопедичного підприємства. 

Сума незаконно набутих коштів більш ніж на шість тисяч п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує його законні доходи. На даний час проводиться обшук за місцем проживання експосадовця. На незаконно набуті активи судом накладено арешт. 

  • Делегація НАТО на чолі з головою військового комітету адміралом Робом Бауером прибула до України з офіційним візитом. Він став першим для військової делегації Альянсу з початку російського повномасштабного вторгнення. Про це йдеться на сайті НАТО. Бауер заявив, що його візит — свідчення того, що «НАТО та Україна ближчі, ніж будь-коли».

 «Разом ми робимо все для того, щоб Україна стала членом нашого Альянсу. Прапор Швеції не буде єдиним синьо-жовтим прапором у штаб-квартирі НАТО», — зазначив голова військового комітету.

Окрім того Роб Бауер вважає додаткову мобілізацію в Україні необхідною.

  • Вранці 21 березня на Скнилівському мості при в’їзді до Львова сталося одразу три дорожньо-транспортні пригоди за участі 27 автомобілів. Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий та місцева патрульна поліція.

Вочевидь причиною став дуже сильний туман. На щастя, ДТП обійшлось без жертв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів