Поділитись:

Незабаром черги на кордоні з Польщею можуть збільшитись

Вівторок, 04 квітня 2017, 18:38

З 7 квітня 2017 року всі, хто перетинатиме зовнішній кордон Євросоюзу, проходитимуть більш детальну перевірку через відповідні бази даних. Нововведення, ініційоване Європарламентом та Радою ЄС, ймовірно, спричинить ще більші черги на кордоні з Польщею.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційному веб-сайті Ради ЄС і Європейської Ради, – інформує ресурс VSETUTpl.com.

Після того, як ініціатива набуде чинності, на всіх зовнішніх кордонах ЄС проводитиметься більш детальний контроль при в'їзді та виїзді. Службовці будуть зобов'язані регулярно перевіряти дані про кожного мандрівника через Шенгенську інформаційну систему, а також через базу даних Інтерполу щодо вкрадених чи втрачених проїзних документів. Детальній перевірці підлягатимуть не лише громадяни третіх країн, але й ті, хто має право на вільне пересування в межах ЄС.

Запровадження нових правил перетину кордону з Євросоюзом пов'язане з бажанням європейських політиків запобігти будь-яким новим терористичним нападам. Детальний контроль повинен визначити, чи конкретний мандрівник не становить жодної загрози для громадського порядку, внутрішньої безпеки та життя інших людей. Саме тому нові правила діятимуть під час перетину не лише сухопутного, але й морського та повітряного кордонів ЄС.

Суттєвим недоліком суворіших правил перетину зовнішнього кордону Євросоюзу стануть ще більші черги на кордоні з Польщею. Польська сторона запевнила, що вже працює над тим, аби максимально усунути можливі негативні наслідки. Зокрема, в разі потреби, на особливо завантажених КПП будуть облаштовані додаткові місця для проходження контролю.

Надрукувати
мітки:
коментарів