Поділитись:

Міноборони хоче відкрити в Україні 27 центрів рекрутингу

Середа, 20 березня 2024, 07:25
Міноборони хоче відкрити в Україні 27 центрів рекрутингу

У Міністерстві оборони України заявили, що планують відкрити в першому півріччі 2024 року 27 центрів рекрутингу в обласних центрах та великих містах.

Про це повідомив уповноважений Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець, – пише Українська правда. 

«Тут надаватимуть прості відповіді на такі питання, як: які є частини, які є посади в частині, де я буду служити? Чи буде враховано мій фах, мій досвід, мій стан здоровʼя? Ми зробили цей процес максимально прозорим і зрозумілим. І будемо розширяти географію. Загалом у I півріччі 2024 року заплановано відкриття 27 таких центрів рекрутингу в обласних центрах та великих містах», – пояснив він. 

У відомстві зазначають, що центр працюватиме як консультативно-інформаційний офіс, який, за необхідності, здійснюватиме супровід зарахування охочих вступити до Сил оборони.

Один із таких центрів 19 березня відкрили у Запоріжжі. У ньому працюватимуть двоє цивільних співробітників, які, зі слів Міноборони, не можуть видавати повістки про мобілізацію, тому їхня функція буде суто комунікативна.

Центр у Запоріжжі пропонує низку вакантних місць зокрема в підрозділах сил ТРО, Нацгвардії, Морській піхоті.

«Наразі найбільший запит спостерігається на операторів БПЛА, водіїв-механіків, медиків, фахівців сфери IT та інших категорій професій, чиї знання та вміння потрібні у Силах оборони держави», – йдеться у повідомленні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів