Назвали породи собак, яких викрадають найчастіше

Середа, 20 березня 2024, 02:37

Більшість собак, яких тримають вдома жителі міст, належать до племінних порід, що помітно відрізняє їх від квартирних котів, серед яких доля "безпородних" досить велика. Відтак попит на породистих собак позначається і на їхніх цінах: цуценята можуть коштувати сотні, а іноді тисячі доларів. 

Про це пише Уніан.

На жаль, злочинці це давно зрозуміли, тож цуценята дорогих пород часто стають об’єктами крадіжок. Якщо ви є власником дорого цуцика, який ще не в тому віці, щоб захистити навіть себе самого, будьте уважні. Видання Scotsman склало перелік із 11 собачих порід, представники яких найчастіше стають жертвами викрадень. І хоча статистика походить з Великої Британії, загальні тенденції зберігаються і в Україні.

Отже, ось породи собак, яких викрадають найчастіше:

  1. Стаффордширський бультер'єр. Популярність породи в останні роки різко зросла, і тепер вона увійшла до топ-10 найпоширеніших собак. Це улюблена ціль злодіїв, на яку припадає понад чверть усіх крадіжок собак.
  2. Чихуахуа. Найменша собака у світі також є однією з найбільш часто крадених. На крихітних чихуахуа припадає 12% усіх крадіжок.
  3. Французький бульдог. Поступаючись за популярністю лише лабрадору-ретриверу, французький бульдог є об’єктом 10% усіх крадіжок собак.
  4. Німецька вівчарка. На жаль, німецька вівчарка користується такою ж популярністю серед злочинців, як і серед поліцейських, які використовують таких собак для розшуку тих самих правопорушників. 
  5. Американський бульдог. Завершує п'ятірку найбільш часто крадених собак чудовий американський бульдог. 
  6. Сибірський хаскі, який призначений тягати упряжки в крижаній тундрі, є одним із найвимогливіших собак. Але, схоже, це не зупиняє злодіїв.
  7. Джек-рассел-тер'єр. Ці допитливі собаки відносно недорогі, але дуже популярні.
  8. Кокер-спаніель. Теж є частою ціллю для викрадачів собак.
  9. Померанський шпіц. Ця собака для багатьох людей є ідеальним втіленням "болонки", але, на жаль, їх часто крадуть.
  10. Мопс. Ще одна собака, яка, здається, стала популярною як серед любителів собак, так і серед злочинців.
  11. Лабрадор-ретривер. Можливо, є найпопулярнішим собакою у світі. Тож і крадії теж не обходять його увагою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: