Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 18 березня

Понеділок, 18 березня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 18 березня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за понеділок, 18 березня.

Про те, що у Луцьку муніципали покарали організатора робіт 

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 18 березня 

У Луцьку муніципали виписали штраф за самовільне вкладання бруківки на зупинці та біля нещодавно відкритого магазина організатору робіт.

Про це у понеділок, 18 березня, повідомили на фейсбук-сторінці департаменту муніципальної варти Луцької міської.

«Наявність ордера на земляні роботи є обов’язковим не лише з причин контролю за відновленням благоустрою до початкового стану, а і з міркувань безпеки. Адже процедура його отримання вимагає погодження усіх балансоутримувачів інженерних мереж, без яких можна наробити чималої шкоди не тільки благоустрою, а й комунікаціям», – йдеться у дописі.

Про те, що перестало битися серце артилериста з Волині Ігоря Остапчука

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 18 березня 

Сьогодні, 18 березня 2024 року, перестало битися серце захисника із села Заріччя Володимирської громади Ігоря Миколайовича Остапчука.

Про це повідомив міський голова Володимира Ігор Пальонка.  56-річний сержант Ігор Остапчук, у якого за плечима досвід дворічної служби в АТО, не вагаючись, став до лав ЗСУ у перший день повномасштабного вторгнення.

Про те, що хтось запалив в кінозалі: у Луцьку в «ПортCity» спрацювала пожежна сигналізація

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 18 березня 

У Луцьку в ТРЦ «ПортCity» спрацювала пожежна сигналізація через куріння в кінозалі на третьому поверсі. Про це повідомила адміністрація ТРЦ. Відомо, що сталось це надвечір неділі, 17 березня.

Про головні новини Волині:

  • На війні загинув волинянин Віктор Штань. Воїн був родом із села Осереби. Відомо, що строкову службу Віктор проходив у 2016 році, пізніше підписав контракт на продовження служби. На передовій був з перших днів повномасштабного вторгнення. Останній бій волинський Герой прийняв 7 березня 2024 року. У бійця залишилися дружина та діти. 
  • На Донеччині зупинилося серце 31-річного головного сержанта Михайла Руденя. Воїн був жителем села Гішин Ковельської громади. Чоловік ніс службу в лавах ЗСУ з 11 травня 2022 року. Серце головного сержанта протитанкового взводу зупинилось 14 березня 2024 року у місті Костянтинівка.
  • 18 березня 2024 року, перестало битися серце захисника із села Заріччя Володимирської громади Ігоря Остапчука. 56-річний сержант у якого за плечима досвід дворічної служби в АТО, не вагаючись, став до лав ЗСУ у перший день повномасштабного вторгнення. Брав участь у визвольних боях на Київщині та Харківщині, де отримав важке поранення. Після одужання досвідченого артилериста Ігоря Остапчука призначили інструктором навчального батальйону на рівненському полігоні, де займався підготовкою військовослужбовців.У бійця залишилась мама, дружина та син. 
  • Зупинилось серце військовослужбовця з Волині Володимира Шишка. Про це повідомили в Затурцівській громаді. Житель села Павловичі Володимирського району проходив службу в 14 ОМБР, за станом здоров'я чоловіка перевели до Першого відділу Володимир-Волинського територіального центру комплектації та соціальної підтримки. Життя Володимира обірвалось внаслідок хвороби.

Про головні новини України

 

  • Протягом доби 17 березня окупанти обстріляли населені пункти Сумської області. Як повідомила поліція області, внаслідок обстрілу загинула 1 цивільна особа, ще одна отримала поранення. Пошкоджено 15 приватних домоволодінь, 3 багатоповерхових та 5 приватних житлових будинків, адміністративну будівлю, приміщення лікарні, бібліотеку та дитячий садок. А також руйнувань зазнала цивільна інфраструктура.
  • Зросла кількість постраждалих від удару балістичними ракетами по Миколаєву 17 березня. Станом на 18 березня їхня кількість становить 9 людей.Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім. Серед постраждалих двоє дітей, зокрема 11-річна дівчинка. Також Кім розповідав, що людина, яка померла в лікарні внаслідок атаки — чоловік віком 50 років. За словами голови ОВА, удару завдали з тимчасово окупованого Криму за допомогою, імовірно, двох ракет «Іскандер-М». Атаки зазнав інфраструктурний обʼєкт міста. Крім того, російські війська запустили по Україні 22 ударні дрони типу Shahed.
  • Армія рф атакувала Харківську область п'ятьма зенітними керованими ракетами С-300/С-400, а ще двома керованими авіаційними ракетами Х-59 росіяни вдарили по Сумській області. Зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил та Сухопутних військ, мобільні вогневі групи Сил оборони України, а також засоби радіоелектронної боротьби відбили атаку дронів.Українська протиповітряна оборона збила 17 дронів.

 

  • Уряд виділив додаткові 5 мільярдів гривень для сил безпеки та оборони на закупівлю дронів.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. «Додаткові 5 млрд грн виділили сьогодні для сил безпеки й оборони. Кошти будуть спрямовані на закупівлю дронів, необхідних для наших захисників на передовій», - повідомив він. Міністр економіки України Юлія Свириденко зазначила, що на сьогодні вже укладено угод з виробниками БПЛА на суму близько 30 млрд гривень, в процесі перебуває підготовка контрактів на суму 14 млрд гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів